En liten plan iaf..

En mindre bra morgon här hemma. Migränen kom som ett brev på posten, vilket faktiskt alltid har hänt dom senaste gångerna som jag har fått medicinen på södersjukhuset. Som det är nu, så åker jag dit var 8e vecka för att få min medicin. Remicade heter den och är en immunsupprimerande medicin, vilket innebär att jag får ett kraftigt nedsatt immun. Jag har gåttpå denna i tre år och egentligen har dom inte haft någon plan för mig. Redan förra året så fick jag ganska så "starka" reaktioner från sjuksköterskor som fick höra att jag redan hade gått på den i två år. Och nu är jag alltså inne på tre år. Det är tydligen inte jätte många som går så länge vad jag förstår det som.

Men när jag väl började med den, så hade jag en av dom högsta värderna som många hade sett. Man mäter dessa värden i kalproktektin. En normal människa har under <50 i värde. Det räknas som en bra tarm. När man gjorde provet så hade jag över 9000 i värde. Så jag mådde ju inte riktigt så bra, minst sagt.

Jag har väntat lite på att få höra vad planen ska vara. När man slutar med remicade, så ska man egentligen gå tillbaka på cellgifter. Men då jag inte tålde dom, så visste dom inte vad jag skulle göra. Jag har inte hört något sedan läkarundersökningen, vilket jag hade hoppats på. Så igår så beslutade jag mig för att prata med dom på sös, om vad som händer? Men killen tog saker i sina egna händer och ringde upp min läkare. Så eftersom jag ville ha någon förändring, ja då fick jag det med. Så nu ska det testas att gå 10 veckor innan nästa dos. Låter kanske konstigt, men jag vart så galet glad. Jag hatar den här medicinen, samtidigt som jag älskar den. Den räddade mig.
 
Ska även göra en parantes att sös har varit så jävulskt bra ! Underbar personal på dagvården och allt jag säger lyssnas på och tas på allvar. Jag är så glad att jag har hamnat där!

I alla fall så går det framåt. Nu kör jag hela sommaren utan medicinen och så är det dags igen i aug. Sen är det läkarbesök på det. En liten plan i alla fall! Så håll tummarna att det fungerar med!
#1 - - Annie:

Vad jobbigt för dig med migränen ..
Usch det är verkligen hemskt :/ hoppas den lämnar dig snart .. :)

Sv: Ja jag har en hel del .. :)
Har flera diskbråck i nacken i grunden, kronisk smärta i kroppen ( som nästan säkert är fibron ..) för det är typiska fibro-symtom .. tyvärr jättesvårt att få det som diagnos här verkar det som ...;)
Men jag är säker på att det är fibron och det trodde neurologen också. Har också kroniskt i magen, IBS. Och haft utmattningsdeppression också, så det har varit rätt mycket dem senaste åren :/ mår iaf bättre psykiskt nu och har börjat arbetsträna, så glad för det :)

Hur mår du nu?

Kramar

Svar: Jag hade redan fibron på tapeten redan 2006. Men det var galet svårt att få en diagnos. Så jag fick den inte förrän två år sedan. Det känns skönt. I den mån att man vet vad det är iaf och man är inte helt galen.. Men det var svårt här med. Jag togs inte heller på allvar. Jag tror att min läkare prata om att jag blivit kroniskt trött, mest för att jag har kämpat så mkt utan framgångar. Kroppen vill inte lyssna. Kroppen blir kronisk trött. Sen har jag IBD, crohns. Förstår att du är glad över att arbetsträna. Har du varit sjukskriven länge? Jag är sjukskriven ännu. Försöker orka med vardagen..

Kommentera igen, så att jag hittar in till din sida.. =) Har inget minne (tyvärr).
Nina

#2 - - Louise:

Krya på dig!

Svar: Tack Louise!
Nina

#3 - - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG:

Gud vad jobbigt med migrän, hoppas det går över! :)

Svar: Tack snälla, lite bättre nu <3
Nina