Rätt till särskilt tandvårdsbidrag..

Igår åkte jag till min tandläkare för att ordna med papper, samt att kolla mina tänderna. Jag har alltid haft väldigt dåliga tänder, men så här i efterhand så förstår jag ju varför. Bland annat så beror det ju på att jag har crohns. Det känns ändå bra att veta. Jag har haft diagnosen i tre år nu och det var inte förrän nyligen som jag upptäckte att jag hade rätt att få särskilt tandvårdsbidrag. Detta är då pga min IBD, Crohns. Men även dom med Ulcerös Colit har rätt till det med. Jag letade information åt min mamma och hittade det av en slump. Jag har inte fått någon information någonstans.
 
Så i december då jag kom till läkaren, så bad jag henne att skriva under ett papper åt mig. Blanketten har läkarna på sina egna datorer, eller går att skriva ut HÄR. Så igår tog jag med den till tandläkaren. Dom la in den direkt i systemet. Så jag fick direkt 600 kr extra varje halvår. Summan läggs inte "på hög", utan har man inte utnyttjat dom där 600kr inom ett halvår, så försvinner dom. Men 600 nya sätts in. Sen på det så fick jag mitt "vanliga" tandvårdsbidrag, som man får. Så totalt hade jag 750 kr rabatt i går. Inga hål heller! Så sjukt nöjd!
 
För människor med problem med tänderna, som tex har mycket hål. Så måste jag rekommendera en galet bra tandkräm. Den heter Duraphat (billigare på apotea). Ligger annars omkring en hundring i pris. Men som du spar pengar hos tandläkaren! Jätte nöjd! Har inte haft ett hål på över två år. Kanske låter lite. Men har man problem med saliven, är känslig eller dåliga tänder, så känns det fantastiskt att slippa att laga.

Mina fina kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vem är du?:
Här ofta?

E-mail:


Din söta blogg:


Skriv något skoj till mig: