Mina Småkockar..

Förra onsdagen så begav vi oss ut till Lidingö för att hälsa på hos Småkockarna. Småkockarna är en matlagningsskola för barn i åldrarna 5-13 år. Där får ditt barn gå en inspirerande och rolig kurs som ska kunna ge dom en vana i köket. Förutom matlagningskurser så kan dom även ordna med kalas.

Theo var så super intresserad och glad över att vi skulle dit. Medans Freja var skeptisk och ville inte alls med. Vi sa åt henne att hon inte behövde laga mat, men att vi skulle åka dit med Theo i alla fall. Men det tog två minuter från att vi kom in, sen ångrade hon sig. Så hon satte på sig dom söta kockkläderna som dom fick låna på plats. Sen upp på den smarta utdragningslådan, så att dom kunde stå i bra höjd med att jobba med maten. Hon var så nöjd.

Dom fick en varsin kastrull, stekpanna och redkap. En jätte smart handske som skyddar deras hand då dom skär. Handsken var gjord av Rostfritt stål insvept i sammanvävda polyester och vinylmaterial (latex). Super smart. Även knivarna var kanon för barnen. Jag som bara låter dom skära med matknivar hemma.

Dagens maträtt som skulle lagas var Kycklingspett med sötsur quinoa och smörstekt brysselkål. Dom silade brysselkålen, koka quinioa, stekte brysselkålen och löken, hacka tomat och gjorde marinad och kycklingspett. Dom fick såklart städa efter sig själva och sist men inte minst så fick dom göra en uppläggning. Stolta så hällde dom upp maten på sin tallrik och fick göra hur dom ville. Dom hade det så roligt!

Theo var lika glad som när han började och Freja, ja hon ville inte gå därifrån nu?! Hon älskade det fullkommligt och ville vara där hela veckan sa hon. Även Theo ville såklart vara där. Men han tyckte att det skulle bli roligt från start, medans Freja vart helt omvänd. Roligt att se! Dessutom så var ingen utmaning för stor. Allt var bara roligt från start.

Även om dom har hjälpt till att laga mat här hemma, så var det dom som fick göra allt denna gång. Det är en stor skillnad och dom har redan pratat om vad dom ska laga nästa gång. Kul när barnen blir ordentligt inspirerande och delaktiga i något så viktigt som matlagning =)
En kommentar publicerat i Event, Mat/Recept;
Taggar: Småkockar, aktiviteter för barn, barn, matlagning för små
#1 - - Småkockarna:

Tack för att ni kom och för det fina inlägget. :) De var så duktiga!

Svar: Tack själva!!
Nina