Äppelchips, perfekt till kvällsmyset!

Jag var så sugen på äppelchips för några dagar sedan. Det är ju ganska så enkelt att slänga ihop. Alla dom här chipsen du kan se på bilden, kommer i från ett enda äpple. Det enda är väl att man skulle vilja göra en massa på en gång. Tar dock lite längre tid då och kan hända att chipsen måste roteras (plåtarna) i ugnen. Jätte gott till fredagsmyset eller som snacks i väskan. Prova vetja!
 

Äppelchips

Ingredienser:
Äpple, 1 st
kanel
Bourbons ekologiska vaniljpulver

Gör så här.
Sätt ugnen på ca 150 grader. Jag använde varmluftsugnen, men då måste man tänka på att gå och kika på äpplena lite då och då, så att temperaturen inte blir för hög. Hyvla eller använd en mandolin för att skära tunna skivor från äpplet. Jag tog bort kärnhuset först, på så sätt var det lite lättare att hyvla. Ta fram en plåt och sprid ut äppelskivorna. Pudra över med kanelen och vanilpulvret (välj hur mycket du vill ha av varje själv, smaken är som baken). In med äpplena i ugnen i ca 1-2 timmar. Detta beror på tjockleken och även vilken äppelsort. Har det varit lite saftigare, så har det tagit längre tid. Du ser när äpplet börjar att skrynkla ihop sig och man kan sätta ett finger på det, så känns det om det är fuktigt eller ej. Låt dom svalna och vräk sen i dig!
4 kommentarer publicerat i Mat/Recept
Taggar: bourbon, kanel, recept, vaniljpulver, äppelchips
#1 - - Alicia:

Härligt och gott det ser ut!

Svar: Super mumsigt!
Nina

#2 - - Linda:

måste prova:D

Svar: Jaaa det måste du =) Jätte gott och enkelt!
Nina

#3 - - NICOLE:

Så bra och gott tips :)

Svar: Jätte gott och enkelt =)
Nina

#4 - - MALIN SUNDIN - MOM TO BE:

åh gud vad gott!

Svar: Super gott! Och enkelt! =)
Nina