Table Garden från Our Greenery

För några veckor sedan besökte jag Story Market och sensationen för mig var Table Garden från Our Greenery. En riktig VILL HA sak till hemmet.  Nästan ett MÅSTE för min del faktiskt, Microgreens.. !!

Här odlar man utan jord och inga gröna fingrar behövs. Man odlar istället med Agar, japansk sjögräsgelé. Proppat med godheter för kroppen. Vi pratar vitaminer, mineraler och antioxidanter. Perfekt att ha ståendes på matbordet eller ge bort som present! Så fin, häftig, nyttig och klimatsmart!

Behöver jag säga att det man odlar smakar fantastiskt mycket och gott med.  Koncentrerad smak. Perfekt att blanda ner i sallad, ha som topping, ja vad som. Finns bl.a. Rädisa, senap, ruccola... Det tar ca 6-7 dagar och sen har du hela krukan full av ätbar och fantastisk microgrönska !!
 
Inne på deras Shop kan man beställa ett startkit. Det kostar 695 kronor och innehåller då tre stycken frösorter den specialgjorda krukan samt Agar för alla tre fröpåsarna. För att sedan köpa till frön och fler påsar Agar så kostar dom 20 kronor per påse. Dvs det är faktiskt inte alls farligt dyrt. Man får väldigt mycket för pengarna och krukan är dessutom stilren och snygg!
0 kommentarer publicerat i Event, Mat/Recept;
Taggar: Agar, Our Greenery, Story Market, klimatsmart, odling, ruccola, rädisa, rädisa s, senap, story relations