Kalf & Hansen för SJ

För ett tag sedan vart jag bjuden på en härlig lunch inne på centralstationen. Det var SJ som bjöd in för att visa upp sitt nya samarbete med Kalf & Hansen. Från mars i år började nämligen det att serveras deras mat på SJ´s miljövänliga tåg, tex X2000. Just nu serveras det Kycklingfrikadellar med rödbetor, mungbönor, solrosskott), torkade tranbär och chilimajonnäs. Maten är Laktos och Glutenfri. Var 6e vecka byts sedan maten ut, då även säsongerna och råvarorna ändras. Vill lova att det var riktigt gott!

Kalf & Hansen är ett familjeföretag som drivs av pappa Rune och sonen Fabian. Dom har sina restauranger på Mariatorget och i Hammarby Sjöstad i stockholm. När dom fick förfrågan från SJ kändes det självklart redan för start. Det som är ett stort plus med Kalf & Hansen är just att dom har allt 100% ekologiskt. Deras menyer utgår från säsongens råvaror. Dom flesta produkter kommer i från svenska gårdar (Gårdarna är namngivet vid produkten) och är närproducerat. Alltid 100% ekologiskt som sagt. Skulle det vara så att inte råvaran som dom är ute efter inte finns i Sverige, så ser dom ändå till att allt är ekologiskt. Dom värnar över miljön och det som vi har här i Sverige.

Som jag har sagt tidigare så gillar jag sånt lite extra. Jag tycker att det är helt rätt att satsa på Sveriges resurser och tillgångar. Det är klimartsmart och ligger helt rätt i tiden.
En kommentar publicerat i Event
Taggar: 100% ekologiskt, Ekologiskt, Kalf & Hansen, Miljövänligt, SJ, X2000, glutenfri, laktosfri, närproducerat
#1 - - carro:

Va gott :)

Svar: super gott, lovar =)
Nina