Korvfestivalen!

  Det var tredje året i rad som Korvfestivalen gick av stapeln på Nacka Strandmässan. Jag och familjen var där för första gången och smakade på korv så att det sprutade ur öronen på oss. Det fanns så många goda sorter, svenskt kött och hög kötthalt. Det gillas av mig och maken.

Totalt var det kring 70 korvutställare och ett 15-tal olika öltillverkare på plats. Alla vet väl att öl och korv passar så sjukt bra ihop, så nu hade arrangörerna gjort det möjligt att ha dom tillsammans.

Programmet var fullspäckat på scenen och där hände det en hel del skoj. Bland annat så hann vi med att se en kockduell på scenen mellan grillmästaren Amir Kheirmands och mästerkocken Sigrid Bárány.
 
Jag hann även säga hej till Christina Möller, festivalgeneralen och Ulf Elving som självfallet var på plats för att fira "alla korvars dag" lite extra under lördagen (12mars). Vilken succé korvfestivalen vart i år igen som lockade över 6000 besökare.

Barnen gick inte rastlösa för fem öre. Dom åt ju självfallet korv, hängde och slappa i pressbyråns monter. Testade på blodkorv och kikade hur man gjorde egen korv. Sen att dom fick ballonger på det, ja det var ju pricken över i:t.

Under festivalens två dagar fick vi besökare rösta på vår favoritkorv, bland dom korvarna som utställarna valt att tävla med. Här hemma i familjen hejjade vi starkt på den korven som kammade hem hela vinster, dvs den grova filékorven från slaktarkorv med hela 99% kött. Den fick även följa med oss hem sen. Fantastiskt köttprocent!

Vi köpte även med oss hem kryddor, senap och såklart flertalet korvar av olika utställare! Längtar redan till korvfestivalen 2017!
0 kommentarer publicerat i Event
Taggar: alla korvarnas dag, alla korvars dag, johnnys senap, korv, korvfestivalen, nacka strandsmässan, orto novo, sorunda korv, svenskt kött, årets korvkrog, årets korvprofiler