Universeum

I måndags eftermiddag kom vi till Göteborg. Så då åkte vi in till Universeum som ligger mitt i stan, bredvid Liseberg. Vi kom dit ganska så sent, så det var en hel del människor som gick när vi kom. För oss så vart det bara till det bättre. Så mysigt att gå runt och verkligen ta sig tid att kika på allt. Läsa om alla olika djur. Universeum har ju öppet till 20 på vardagarna så här på sommaren. Så de vart en hel kväll inne bland diverse djur.

Vi fick följa sveriges vatten från norr till söder. Man märker att barnen börjar bli äldre och faktiskt är mer intresserad av djuren och all information runt omkring dom. Jag själv tycker att jag får ut mer av vistelsen nu, även om barnen uppskattade Universeum för några år sedan med, men då på ett helt annat sätt. Tycker att det är spännande att ta ett besök per år, just för att märka skillnaden på barnen.

Vi följde alla vattendrag. Alla små och stora fiskar. När Freja stod vid ett akvarium och kikade på fiskar så dök en fågel ner under vattenytan, mot henne. Lyckan i hennes ögon. Den dök, kan den vara under vatten? Va gör den där? Frågorna som kom ur hennes mun. Allt är så spännande och nytt.

Vidare till hajar och större fiskar. Spännande att se på alla sorter. Maffigt med så stora akvarium. Bredvid där så hade dom ett rum med dödliga skönheter. Jag gillar inte ormar eller spindlar. Så för mig var det där rummet jobbigt. Men jag fotade faktiskt, tom en fågelspindel. Trots att jag höll på att krypa ur skinnet. Barnen älskade dock det rummet.

På samma våning så skunde man ta sig ut på en terass. Sist vi var där så hade dom en utställning om dinosaurer kom jag ihåg. Men nu var det istiden och det var ju minst lika spännande det för barnen. Deras film som dom täkte på var ju ice age. Så dom sprang runt och letade efter karaktärerna ur filmen. =) Vart en fika där med, insvepta i tigerfiltar. 

Fortsättning följer....

0 kommentarer publicerat i Mitt liv....
Taggar: göteborg, hajar, regnskog, resa med barn, sharks, universeum