Tips till Pokémon kalas, del 2

Att ge barnen något att titta på hela tiden var ganska så lyckat. Dom hade hela tiden något att prata om. Som jag nämde tidigare så hade jag ju satt en pokémon per saftflaska och även på bordet var det klistrat med figurer och bollar.

Jag hade bakat vanliga kladdkakor och lagt på en klick vispgrädde. Hade planer på en tårta (spritsad som Pikachu eller som en pokémonboll), men då sonen inte är så förtjust i tårta, så vart det kladdkaka. Jag beställde faktiskt ätbara Pokémon figurer. Det är Oblat som man klipper ut. Så satte jag fast dom i grädden. Jag beställde dom från Ebay för 46 kronor och var hos mig inom en vecka!
 
Testar alltid något nytt samma dag som kalaset är? Varför jag gör så det vet jag inte. Men det är en dålig vana. Så såklart vart jag stressad och spritsade hyfsat fort. Resultatet vart ju sådär som ni ser. Men väldigt uppskattade av barnen. Om man har lite mer tid på sig, så behöver man ju inte slafsa som jag gjorde ;) Panik spritsning körde jag då. Receptet kommer i från Fredriks Fika. Han gjorde så makalöst fina kakor och jag sparade receptet på en gång. Kanon till barnkalaset! Barnen älskade kakorna, dåligt spritsade eller ej! =)
 
TIPS!! Kolla hashtaggen #Pokemonkalas för en massa inspiration!
 
Hade jag hittat denna sida mycket tidigare, ja då hade jag pysslat till dessa. Sån enkel grej att använda till böckerna och så uppskattade med. Den enklaste skulle väl vara pokémonbollen, så man behöver ju inte göra den allra svåraste. Det finns massvis med instruktioner om hur du går till väga för att göra dessa. 
 
Välj några pokémons och be barnen att gissa vilka dom är. Jag hade koll på några av dessa, men barnen hade mer koll än vad jag trodde. Bra tidsfördriv! Dom kan stå och prata om det i evigheter med =) Vi satte den bara på en dörr och lät den sitta där hela kalaset.
 
Beroende på hur mycket pengar man vill lägga på kalaset, så går det såklart att hitta en uppsjö med prylar. Man kan beställa t shirtar att dela ut, ballonger att göra, hvuudbonader etc. Det enda som egentligen sätter stopp för ideérna är din fantasi. Jag tycker inte att ett roligt kalas måste vara ett dyrt kalas. Kan nog med säkerhet säga att det här kalaset som vi hade för Theo i helgen, var nog ett av dom billigaste, men även ett av dom mer lyckade!
En kommentar publicerat i Pyssel
Taggar: Pokèmon, barnkalas, kalas, pokémon kalas
#1 - - Louice:

Hej!
jag undrar hur du fick till gissabilderna?
med vänliga hälsningar
Louice

Svar: Hej! Jag har inte gjort dom själv. Men det går ju att ordna i tex photoshop. Man kan googla upp bilderna. Eller så kopierar du denna bild och försöker att skriva ut den. Jag använde inte denna på kalaset, då vi inte hann med det. Om du klickar på bilden så kommer du till den ursprungliga sidan så ser du även hur hon gjorde det =)
Hoppas att det går bra!! Lycka till!
Nina