Surdegsbröd, vetedröm

Detta recept är super lätt att göra. Det ända med surdeg är ju att det tar lite längre tid att göra. Det måste jäsa lite längre. Men resultatet blir super gott och gillas av både stora och små i familjen.
 
Receptet är framtaget av Bagarlandslaget.
 
Ingredienser, 2 limpor
  • 1 påse färsk KronJäst Surdeg Fullkorsvete (150 g)
  • 1/4 paket färsk KronJäst för Matbröd (12,5 g)
  • 2,5 dl kallt vatten (250 g)
  • 6,5 dl vetemjöl special (390 g)
  • 2 tsk salt (12 g)
Så här gör du, 5 timmar
  1. Lös jästen i vattnet. Blanda alla ingredienser utom saltet 3 minuter med maskin.
  2. När degen gått ihop öka hastigheten och fortsätt köra den i maskinen i cirka 4 minuter. Tillsätt salt och blanda ytterligare 3 minuter.
  3. Lägg degen i en inoljad bunke och låt jäsa under plast i 2 timmar.
  4. Vik degen efter en timmes jästid. Lägg försiktigt upp degen på mjölat bord och forma varsamt två limpor.
  5. Låt jäsa på i mjölad bakkorg eller bakduk cirka 2 timmar eller till dubbel storlek.
  6. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda cirka 25-30 minuter.
  7. Ta ut brödet ur ugnen och låt svalna på galler.
0 kommentarer publicerat i Mat/Recept
Taggar: Kronjäst, Vetedröm, baka bröd, bröd, brödbak, fullkornsvete, hembakat bröd, kronjäst surdeg, recept, surdeg, surdegsbröd, vetemjöl special