Kronfågel, Grilltrender..

Våren låg i luften och som vanligt så bjöd Kronfågel in till en underbart härlig lunch. På menyn i år så hittade vi dom nya grilltrenderna och Magnus Albrektsson stod såklart och komponerade ihop maten som vi skulle äta.
 
Vi blev bjudna på en välkomsdryck, Kombucha, en relativt ny dryck från Humm. Till det serverades vi kycklingkorv med saltgurka, äpple och en kumminröra. Mumsigt! Kycklingkorven innehåller 72% kycklingkött och är av svenskt gårdskyckling. Den kommer även i tre olika smaker, klassisk, milda örter och chorizo.
 
Jag smög ut på balkongen för att se Magnus stå och grilla, det luktade så gott, solen sken i ansiktet. Underbart!

Vi fick en presentation över grilltrenderna och ser att även i år så ökar kycklingtrenderna. Det är inte bara kött som går att grilla, utan fler och fler väljer kyckling, klimatsmart! Jag är inte förvånad, själv tillhör jag ju en familj som till större del äter kyckling då vi grillar.

Sen bjöds vi på lunch, en härligt färgsprakande meny. En massa härliga sallader, kalla såser och så kycklingen såklart (Nyheterna: BBQ Chili Minutfilé, BBQ Classic Minutfilé & BBQ Smoke Grillmix). Den stora trenden för i år är att grilla en hel kyckling. Spatchcock kyckling. Magnus gick igenom på plats hur man skulle skära fågeln, för att få som jämnast grillyta på kycklingen. Otroligt gott och absolut något som min familj kommer att göra i sommar.

Till efterrätt bjöds vi på Vaniljkokt rabarber med jordgubbar, vit chokladcrème och saltkaramelliserade mandlar. Gah! Sen lite kaffe på det. Behöver jag säga att jag bokstavligen rullade därifrån. Fantastiskt gott!

Nu längtar jag till vår grillpremiär här hemma!
0 kommentarer publicerat i Event
Taggar: Magnus Albrektsson, blogg lunch, grilla, grillar, grilltrender, kombucha, kronfågel, kycklingkorv, matlagning, mattrender, spatchcook, svensk fågel, svenskt kött, trender, vitt kött