Kolamuffins med glasyr!

Jag serverade dessa på lördagen och söndagen. Måste ändå säga att dom vart godare dagen efter. Mest för att jag hade gjort kolaglasyren dagen innan, så då fick jag ett bredare lager på muffinsarna. Egentligen är receptet framtaget för att man ska göra som en kärleksmums, dvs i långpanna. Men jag gjorde i muffinsform, enbart för att försöka bryta ut från mängden, från resten av det jag serverade. Men som sagt. Gör kolaglasyren ett bra tag innan eller dagen innan. För då får du mer på kakan, mums! Receptet hittade jag som vanligt hos tidningen hembakat.
 
Kolamums med kokos,

Farinsockret ger en lite kolaktig smak, men kan bytas ut mot 1 dl strösocker.

2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 dl farinsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl mjölk
150 g smör, smält
4 dl vetemjöl

Kolaglasyr
125 g smör
1 ½ dl strösocker
¾ dl vispgrädde
¾ dl ljus sirap
1 tsk kakao

Garnering
riven kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, farinsocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten ihop med mjölk, smör och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 x 35 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min.

4. Kolaglasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det koka upp under omrörning. Sjud blandningen på svag värme i ca 20 min.

5. Bred ut kolaglasyren på kakan och strö över kokos. Låt kolan stelna lite innan du skär kakan i bitar.

En kommentar publicerat i Mat/Recept
Taggar: baka, barnkalas, fika, gofika, kalas, kolaglasyr, kolamuffins, kolamums med kokos, tidningen hembakat
#1 - - a n n i k a:

Gott!

Svar: Super gott!! testa =)
Nina