Hekto BBQ på Gröna Lund

Gröna Lund öppnade äntligen sina portar under förra helgen. I år har dom inte satsat på en ny attraktion utan lagt sin energi och satsning på maten. Det är kocken Jonas Dahlbom (årets kock 1996) som har tagit sig an uppdraget som kreativ kulinarisk ledare, vilket innebär att han är med och utvecklar och skapar matidéer och koncept.
 
Ett av ställena som Jonas har varit med och skapa ligger nere på en ponton vid vattnet. Restaurangen heter Hekto BBQ och är som en foodtruck, men utan hjul. Här hittar ni barbequegrillat, tex spareribs, oxbringa, fläsksida, kycklingdrumsticks. Till det får man välja egna tillbehör så som pommes, majs, sallad, coleslaw etc. Och toppa det med att välja mellan 5-6 olika såser. Man betalar sedan i hur mycket köttet väger och så köper man till tillbehören på det.

Måste bara säga att jag älskar konceptet och maten här var dagens höjdpunkt. Jag tror att det kommer att gå riktigt bra för denna nya satsning. Fruktansvärt god fläsksida har dom. Sen utsikten går inte av för hackor den helller. Riktigt mysigt. Måste besökas flera gånger =)
0 kommentarer publicerat i Event
Taggar: Gröna Lund, Hekto BBQ, Jonas Dahlbom, fläsksida, matsatsning