Free Range-kyckling!

Igår bjöds jag in på en presslunch på restaurang Hjerta på skeppsholmen. En mysig restaurang som ligger vackert vid vattnet. Det var Kronfågel som bjöd in till en härlig lunch, på menyn stod såklart Kyckling.
 
Vi vart bjudna på en härlig lunch på plats. Jag åt kycklingtacos med härligt rostad majs, chipotlemajonnäs en jätte god rotfruktssallad till det. Självfallert serverat på ett tortillabröd. Det fanns fler rätter som vi fick smaka på såklart, men tyvärr så fick jag inga bilder (jag hann inte, var så långt bak i kön) och sen kunde jag inte smaka på rätterna då dom innehöll fisk på något sätt. Dom som kunde äta det bjöds på asiatiska kycklingvingar och Hel kyckling med rosmarin och citronsmör. Fick tummen upp från dom som satt vid vårat bord. Till efterrätt så fick vi kaffe med äppelsmulpaj.

Igår lanserades Kronfågels nyhet Sol & Sprätt. Sveriges första free range-kyckling. Det innebär att kycklingen har gott om plats, den lever i små grupper. Den kan röra sig fritt utomhus, på stora gräsytor och på verandor med solskydd. Det innebär även att kycklingen får växa långsammare, i 56-63 dagar. Istället för en vanlig uppfödd kyckling som ligger på ca 35 dagar. Allt är enligt EUs regler för just Free range-kyckling.

Tv kocken Lisa Lemke har utvecklat sex stycken recept för den nylanserade kycklingen. Dom finns inne på kronfågels receptbank. Ska väl ta och ge mig på några recept själv, kul att få lite inspiration.

 
En annan nyhet som släpptes i slutet på augusti var ju även Bosarp Kycklingen. Den är ekologisk och kravmärkt, vilket många av oss gärna vill ha nu för tiden. Vi ser ju en ökad trend på medvetenhet, välja KRAVmärkt och ekologiskt. Under förra året så förvärvade Kronfågel just Bosarps kycklingen, för att kunna ge kunderna ett utökat sortiment och möta deras krav och önskan om fler ekologiska produkter.

KRAV-märkningen garanterar:
⦁    Att kycklingen får leva minst i 70 dagar (dubbelt så lång tid som en konventionellt uppfödd kyckling)
⦁    Att kycklingen kan röra sig fritt utomhus och har gott om plats
⦁    Att kycklingen äter enbart ekologiskt foder
 
Kronfågel är ju svenskt och på varje paket har man ju sedan tidigare kunnat se vart råvaran kommer ifrån, vilken gård. Jag tycker att det är viktigt att välja svenskt av flera skäl. Dels så vet du ju vart den kommer ifrån, vi gynnar våra egna uppfödare och det är klimatsmart! Dessutom är ju kyckling ett nyttigt kött som innehåller lite fett, mkt protein och såklart en massa vitaminer och mineraler.
0 kommentarer publicerat i Event
Taggar: Lisa Lemke, Sol&sprätt utomhus kyckling, bosarps kyckling, ekologiskt, ekologiskt bosarpkyckling, free range kyckling, kravmärkt, kronfågel, restaurang hjerta, skeppsholmen, sol&sprätt