Giftfritt...

Eco STHLM ligger inne på söder i en liten hörna i skrapans galleria. Där kan ni hitta ekologiska leksaker som är giftfria. Giftfritt är något som vi alla borde sträva efter. Inne hos ECO sthlm kan ni hitta allt från träleksaker, till badleksaker till kläder. Noga utvalda ekologiska leksaker och såklart giftfria. En affär med eftertanke.
 
Jag och familjen vart bjudna av Livstilsmagazinet Stunder av lycka på ett event, helt åt det giftfria hållet såklart. Therese som driver butiken ECO sthlm presenterade butiken och några av hennes favoritprodukter och The Honey Comb bjöd oss på yoghurtglass med en massa goda tillbehör. Mums!
 
På plats fanns även Naturskyddsföreningen och pratade om vad dem försöker att göra för att få en sån giftfri miljö som möjligt bland annat på våra förskolor. Det får mig att undra om vår förskola/skola är giftfri. Det är inte lätt att veta allt som innehåller kemikalier som är förbjudna. Tex dem här gummiankorna som vi gärna har i badkaret med våra barn är ju inte alls bra. Det hade jag aldrig tänkt på i sig, eftersom dem säljs som en barnleksak (Lite här och var). Vad är det mer som vi inte tänker på, som säljs som leksaker för barn, men som kanske inte borde finnas i sortimentet? Varför tar inte fler butiker ansvar och ser till att vi värnar om våra barn, vår miljö, vår framtid? Kände att den här frågan går så mycket djupare än vad det fanns tid för där. Men det är ändå något som är viktigt att ta upp, prata om.
 
Hur kan vi göra för att få bort gifterna från våra barn? Inne på naturskyddsföreningens sida så finns det 13  punkter som hjälperr till att giftbanta på förskolan, men mycket av detta kan man ju använda sig av även i hemmet. Kika in på dem HÄR. Tycker att det är en början i rätt riktining iaf ♥