Junibacken..

Igår åkte vi till Junibacken. Vi tog med oss mormor som inte hade varit där tidigare. Kan ju säga att det inte bara var vi som hade samma idé Det kom ju inte som en chock direkt. Var mycket turister överhuvudtaget på Djurgården.
 
In kom vi tillslut. Vi och alla andra. Vi började inne i det nya rummet, Mumin 70 år. Jag var ju på ett pressevent, så om ni vil se lite fler bilder från det rummet så kika in HÄR. Det var så mycket folk och det var inte lätt att försöka få bra bilder på ungarna, samtidigt som man försökte att inte fånga alla andra som var där. Var riktigt varmt, önskar att jag hade tagit en tunnare tröja på mig. Ungarna var dygnsura. Så mycket sprang dem.
 
Vi tog en paus och åt lunch, sen fortsatte vi in i det första rummet där Nicke nyfiken fanns, Alfons, Mamma mu etc. Junibacken har gjort om lite sedan jag var där sist. Nu har dem gjort det mycket bättre med sagotåget. En egen ingång. Så när klockan slog 13,45 s gick vi dit och åkte. Theo som åkte den i början på juni med skolan, hade redan memorerat banan. Dem ville gärna åka igen, men det gick ju inte tyvärr. Alla ska ju få möjlighet att åka.
 
Upp till Villa villerkulla. Dem sprang där ett tag. In i huset, upp på lillagubben. Sen vart det föreställning: Loranga, Masarin och Dartanjang, efter böckerna av Barbro Lindgren. Dem satt som förtrollade. Klockan tickade på och vi tog en fika innan dem fick springa av sig för sista gången. Dem fick helt bestämma vart dem ville gå, vilket rum. Dem valde Mumin rummet igen. Helt klart bland det roligaste rummet nu på Junibacken.
 
Jag vill skriva att barnen var helt slut efter fyra timmar där inne. Men tyvärr så var inte så fallet. Jag däremot. Jag var trött, herregud. Tänk om man hade barnens energi att ränna runt sådär, åka kanor och undersöka små hus. Det vore något det =)
0 kommentarer publicerat i Mitt liv....
Taggar: alfons åberg, astrid lindgren, barn, bröderna lejonhjärta, emill i lönneberga, familj, junibacken, lilla gubben, mumin, mumin 70 år, nicke nyfiken, pippi 70 år, pippi långstrump, resa med barn