Lakritspassion!

I tisdags följde jag med Nadja upp till globen och till Quality Hotel Globen. Ett ursnyggt hotell som ligger mellan globen och tele 2 arenan. Hotellet är årets lakritshotell =) Först ut på kvällens agenda var lakritsprovning. Riktigt gott och kul att höra lite om lakritsens bakgrund. Dessutom så är det ju så enormt gott.
 
Fick lära mig att det var engelsmännen som faktiskt upptäckte lakritsen. Man kan ju tro att den finns här i närheten (norden), men den växer faktiskt nere vid medelhavet. Den behöver med andra ord lite varmare klimat. Man kan inte odla det i växthus eftersom rötterna kan bli 8 meter långa. Stooort växthus som behövs då med andra ord =)
 
Efter lakritsprovningen så fick vi smaka på fyra drinkar. Vi fick välja vilken som skulle bli årets lakritsdrink. Efter röstning så vart det drink två, Liquorice Choice  som blev årets lakritsdrink (Klicka på drinkens namn för att komma till receptet). Drinken går att beställa på Quality Hotel i Globen redan nu.
 
På hotellet kommer det även att serveras en trerätters middag med anknytning till lakrits (Serveras på brasseriet 16-22 mars). Förätten : Hjort med svamp och gele med lakrits i. Gott. Varmrätten, en lax med en lakritsbalsamicos. Sen efterrätten, en citronpaj med lakritsmarräng. Middagen kommer att ligga på 395 kr. Inte alls så tokigt!
 
Nu längtar jag till mars, då lakritsfestivalen drar igång. 21-22 mars befinner sig mässan på annexet igen tillsammans med glassfestivalen. Dem senaste åren har jag varit på plats och i år kommer det inte bli ett undantag. Vi kanske ses där i minglet =)
En kommentar publicerat i Event
Taggar: Lakrits, annexet, deliciously, deliciously.se, festivalvecka, glassfestival, globen, lakritsbuffé, lakritsfestivalen, lakritsmässan, lakritspassion, lakritsprovning, laksritsmässan 21-22 mars annexet globen stockholm, quality hotel globe, stockholm, trerätters
#1 - - Emma:

Det där ser ju sjukt gott ut :)

Svar: Galet gott. Lakritsmässan är ett måste i år. Kombineras med glass =)
Nina