Noisettepraliner..

 
Provade att göra små Nosiettepraliner här hemma. Jag provade först att spritsa dom och andra gången så använde jag mig av isformar. Just för att få lite pralin känsla över det hela. Det var super gott att ha i marabous apelsinkrokant med, riktigt gott i blandningen! Enkelt att göra dessutom, perfekt att ge bort eller bjuda på under julafton.
Ingredienser:
  • 200 g mjölkchoklad med apelsinsmak
  • 200 g nutella
    • Valfritt, kan uteslutas -->choklad till att doppa pralinen i.
 
  1. Bryt chokladen i bitar. Lägg i en skål och smält över vattenbad.
  2. Ta chokladen från värmen och blanda ner hasselnötskrämen. Ställ smeten i kylen och låt svalna ca 30 minuter.
  3. Fyll en spritspåse med tyllmunstycke med smeten. Sprita till ca 15 små toppar (för 1 sats) på bakplåtspapper. Eller häll smeten i en bakpappersklädd form, låt svalna i kylen och skär i bitar. Förvara i kylen.

    • Altternativ som jag gjorde, la i smeten i isformar tills dom stelna och sen doppade jag dom i tempererad choklad.