Kronfågels höstnyheter..

Igår bjöd Kronfågel in till en härlig lunch för att prata om höstens alla nyheter. Det är som vanligt super spännande att se alla trender kring just fågel. Själv är jag ju en kycklingfantast och föredrar faktiskt kyckling framför allt annat kött. Mycket beror väl på att min mage reagerar bäst på just kyckling, jag tycker absolut att det smakar bäst med. Men sen det senaste året så har mitt intresse från vart råvaran kommer ifrån och att det är svenskt ökat markant.

Kronfågel är ju svenskt och på varje paket har man ju sedan tidigare kunnat se vart råvaran kommer ifrån, vilken gård. Jag tycker att det är viktigt att välja svenskt av flera skäl. Dels så vet du ju vart den kommer ifrån, vi gynnar våra egna uppfödare och det är klimatsmart!

Kronfågel kommer som vanligt med en massa nyheter. I höst (september) kommer bland annat Ribs i två olika smaker, texas BBQ och Sweet chili. Lång hållbarhet är det på den förpackningen med, upp till 90 dagar. I kyldisken så kommer det även att finnas minutstrimlor och minutskivor. Perfekt till vardagen då man kanske inte har timmar till att lägga på mat. Igår tog jag faktiskt både strimlorna och skivorna och gjorde en variant på kycklinstroganoff. Vi fick ju besök med, så jag fick laga extra mycket och så har vi matlådor med. Super gott och tog inte alls lång tid att laga. Perfekt för mig som har barn.

I den senaste matrapporten som är gjort nu 2015 visar det att kycklingen ökar i vår vardag. Varför tex inte byta ut den gamla vanliga köttfärssåsen med kycklingfärs istället. Gör biff eller köttbullar av färsen med. Eller ta en minutfilé och stek på snabbt för en god och nyttig middag.

En annan nyhet är även Bosarp Kycklingen. Den är ekologisk och kravmärkt, vilket många av oss gärna vill ha nu för tiden. Vi ser ju en ökad trend på medvetenhet, välja KRAVmärkt och ekologiskt. Kycklingen för övrigt, är galet god. Vi fick smaka på den igår och det kommer att bli en riktig favorit hemma i mitt kök. Under förra året så förvärvade Kronfågel just Bosarps kycklingen, för att kunna ge kunderna ett utökat sortiment och möta deras krav och önskan om fler ekologiska produkter.

KRAV-märkningen garanterar:
⦁    Att kycklingen får leva minst i 70 dagar (dubbelt så lång tid som en konventionellt uppfödd kyckling)
⦁    Att kycklingen kan röra sig fritt utomhus och har gott om plats
⦁    Att kycklingen äter enbart ekologiskt foder

På plats igår fanns Kronfågels egna super kock Magnus Albrektsson, som jag träffat vid flera tillfällen. Han bjöd oss på en fantastiskt lunch. Det gör han alltid måste jag understryka. Men det var så himlans gott. Det var uppdukat med en hel buffé med alla nyheter. Till efterrätt fick alla en äppelkompott med biskvier och en granny smith sorbet. Den hade han "slängt ihop lite snabbt". Hah, jag önskar att jag kunde slänga ihop sådana saker lite snabbt jag med. Hann tyvärr inte att smaka på det däremot, för jag var tvungen att rusa iväg till sjukhuset. Men det såg ju riktigt lockande och gott ut det med.
En kommentar publicerat i Event
Taggar: Magnus Albrektsson, bosarps kyckling, chicken ribs, ekologiska livsmedel, ekologiskt, ekologiskt bosarpkyckling, klimatsmart, kronfågel, minutenstrimlor, minutfile, minutskivor, minutstrimlor, pulled chicken, svensk fågel, svenskt
#1 - - Lina :

Mums så gott :) vilken fin header du har gjort!!! Kramar

Svar: Tack, den är dock gammal, har haft den ett bra tag. Inte orkat att ordna med någon ny..
kram på dig
Nina