Bountypraliner..

I julas så hittade jag några nya favoriter att göra. Perfekta är dem, eftersom dem går att få helt nötfria. Dessutom så går dem att variera utefter smak. Tex om man gillar mörk choklad, så använder man såklart det..

Ingredienser:
2 dl vispgrädde
50 g smör
1/2 dl florsocker
1/2 dl sirap
1 påse (200g) kokosflingor (dem som är nötfria är willys kokos och även icas ekologiska)
200-300 g ljus blockchoklad (fazers blockchoklad är nötfri).

Jag har bland annat använd mig av marabous mjölkchoklad med, men i det här receptet valde jag då att fokusera på det nötfria alternativet.

Blanda, vispgrädde, smör, florsocker och sirap i en tjockbottnad kastrull och värm det i ca 5-8 min till konsistensen blir seg. Därefter så häller du i kokosen, hela påsen. Blandar runt till en smet. Sen så gör du valfri storlek på dina bollar. Tänk på att dem växer ytterligare med chokladen på, så gör dem inte allt för stora. Om det är lite jobbigt att rulla dem, så kan du vänta tills smeten har svalnat lite.
 
När bollarna är rullade, ska dem in i kylen ett tag. 30min räcker gott och väl. Medans du gör det så hackar du upp chokladen och smälter över ett vattenbad. Så tar du ut dem kylda bollarna och doppar ner dem i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt dem stelna. Jag brukar lägga mina i små formar sen då dem stelnat, ser lite finare ut då man ger bort dem eller bjuder på dem sen. Plus att man kan göra små ränder över chokladen sen. Ger dem ett fint mönster =) 
 
Enjoy!
2 kommentarer publicerat i Mat/Recept
Taggar: bounty, bountypraliner, choklad, fazer, kokos, nötfri
#1 - - Molly Fredin :

Lät jättegott! Får absolut testas någon gång. Tack för tipset :)

Svar: säkert kort, gör det! :D
trevlig helg!
Nina

#2 - - sara:

Åh vad bra med recept på båda grejerna :) Dom här bollarna låter så sjukt goda, ska prova att göra till nästa kalas.

Svar: ja bounty är ett säkert kort =)
Nina