Nedtrappning, bli av med kortisonet...

Jag försöker att sitta och googla här hemma. Innan jag fick Crohns så visste jag inte ens om vad det var. När jag började med att prata om det utåt på bloggen, så fick jag faktiskt väldigt mkt respons. Bra många fler som har det än vad man tror. Nu har jag haft så jäkla ont i kroppen, mått illa, är så sjukligt trött, så jag var bara tvungen och försöka hitta något. Såklart så står det ju att det här är en biverkning av att jag trappar ner kortisonet. Jag förstod ju nästan det, men nu hittade jag en text på fass som verkligen stod så. Så jag fick ringa till sös, då det står att jag ska kontakta läkare om man har dessa biverkningar.
 
Så i nästa vecka ska han ringa upp. Jag ska försöka härda ut och sen om det blir värre så skulle jag höra av mig igen. Men just nu är det vila, smärttabletter och lugnt som gäller. Ja så gott det går.. Går fortfarande på 2/3 delar av kortisonet och antiinflammatorisk medicin utöver infusionen som jag får..

Från vårdguiden 1177:
"Crohns sjukdom är en livslång inflammation som man kan få i hela mag-tarmkanalen. Man vet inte säkert vad som orsakar Crohns sjukdom. Kroppens eget immunförsvar och bakterierna i tarmen är sannolikt orsaken till att cellerna angriper tarmslemhinnan som blir inflammerad. När tarmen ofta är inflammerad förlorar man både proteiner och blod. Inflammationen gör också att tarmen inte kan ta upp näring som den ska.

Oftast går sjukdomen i skov, det vill säga man har perioder med besvär. Vilka besvär man får och hur länge de varar varierar mycket från person till person. Mellan skoven har man perioder då man mår bättre. Ibland kan symtomen försvinna helt en tid, men själva sjukdomen finns kvar i kroppen. I Sverige får ungefär 500 personer Crohns sjukdom varje år.

Man kan gå ner i vikt och känna sig trött. Det kan bero på att man har dålig aptit eller att man äter mindre för att minska symtomen. Det kan också bero på att kroppen inte tar upp näring som den ska. Att man känner sig trött kan också bero på blodbrist eller att själva inflammationen tar på krafterna så att man blir tröttare än vanligt."

En kommentar publicerat i Crohns / fibromyalgi / ME
Taggar: Pentasa Sachet, antiinflammatoriskt, biverkningar, crohns, crohns disease, entocort, kortison, nedtrappning
#1 - - Eva:

Tänker på dig! Kram

Svar: Tack Eva <3
Nina