Jacob´s Creek event..

Höst upp i Pernods Ricards lokaler vid Liljeholmskajen fick vi serverat en härlig lunch. Jag hade ju aldrig kunnat ana hur jäkla bra det skulle vara. Efter en smått tuff morgon så välkomnades jag med en underbar drink, helt i min smak. Mynta, lime och Jacob´s Creek UnVINED Riesling. Den är alltså alkoholfri. Fantastiskt god.
 
Ute på terassen så fick vi reda på lite mer om dem två vinerna som Jacob´s Creek nu släpper. Dem är båda två alkoholfria, ett vitt och ett rött. Sverige är dem första som får dessa viner. Kommer att kunna köpas på systemet och på ica. Susan Mickan som är en australiensisk vinskapare har en lång karriär bakom sig inom branchen och berättade verkligen hur mkt dem har kämpat för att få fram dessa viner. Det är nämligen svårare att ta fram alkoholfri viner än vanliga viner. Hon var en riktig färgklick, underbar energi.
 
Kockarna som hade lagat vår lunch heter Conny Johansson (jobbar på vin&sprit och Pernod Ricard) och Anders Karlsson ( Jobbar även han för vin&sprit och Pernod Ricars åretskock 2013 = 2:a). in kom härlig mat. Dem andra fick grillad langouster och gös, medans jag fick en underbar halloumi med friterad äggplanta. Till det så fick jag vitt vin. Så sjukt gott.
 
till huvudrätt så fick vi lammstek med potatisstrudel med getost *gah* samt bbq short ribs med sötpotatis-fries. Pommesen var 2 die 4! Jätte goda. Skulle jag kunna äta som snacks. Till det så drack vi det röda vinet. Jag är ingen fantast i rödvin, men detta va helt ok. Speciellt till maten, då dem ändrade lite karraktär.
 
Till efterrätt så fick vi Grillad citronsockerkaka med karmalliserad ananas samt en chili och en vaniljsemifreddo. Som om detta räckte? Näee.. Vi fick även en citrongräs-brûlée. Jag var så mätt. Men det var så gott! Till desserten så fick vi det vita vinet, men vi märkte sen att det röda vinet gifte sig sjukt bra med brûléen. Så man kan säga att det röda vinet var lite som en kameleont, skiftar smak beroende på mat.
 
Med oss hem så fick vi såklart en av varje flaska att smaka på hemma med familj eller vänner. Stort super tack till Spot and tell och Jacob´s creek för denna härliga lunch.
0 kommentarer publicerat i Event
Taggar: alkoholfritt, jacob´s creek, spot and tell, spot&tell, spotntell, vin