Skitsnack och nervärderingar..

Jag tänkte bara ventlilera mig lite. Det är så mycket skitsnack och nervärderingar som surrar runt just nu. Jag vet inte om jag någonsin upplevt så här mycket? Så många som bryr sig om vad alla andra gör, vad alla andra borde göra etc. Jag tycker det är helt sjukt. Det skvallras och talas bakom ryggen. Falskheten är brutal. Det är så spänt överallt, vad är det som har hänt?
 
Vi pratade en del om det här med näthat då vi var på matbloggsträffen. Vad är det som gör det ok att attackera någon annan på tex fb? Jag vet en grupp jag är med i som exempel. Den är till för att stötta och peppa människor som befinner sig i samma sits. Det är klart att dem flesta är just det, stöttande. Men det är ruskigt många som kan attackera personer. Säga vad han/hon får göra pga vilken sjukdom dem har. Vad är det som gör att just den personen tycker att det är ok? näthat, nätmobbing.
 
Folk lägger sig i för mkt i andras liv och fokuserar för lite på sig själv. Så är det bara. Det finns ju ingen som vet hur man själv mår, orkar med, har det, än en själv.
 
Säg att jag träffar nån på en pressvisning i en kvart, halvtimme. Då vet personen exakt hur jag har det 24 tim om dygnet. Nej! Dem vet inte att jag sover middag, hur trött jag är, går på smärtstillande, inte egentligen är så glad men ett leende kan ja hålla ut i en kvart. Nää dem har fan ingen aning. Nu tog jag bara exemplet om mig själv. För jag har väldigt lätt att jämföra hur jag har det utåt mot alla än hur jag har det på "riktigt". Jag vet hur mkt smink gör så att jag ser pigg ut. Sminket för mig är en flykt, gör så att folk inte stirrar för att jag är blek, torr, mörk under ögonen och svullen. Alla har vi olika strategier för att ta sig igenom livet. Ibland gör man dumma val och ibland så blir dem fantastiska.
 
Alla behöver vi fokusera på oss själva och mindre på andra. Skita i vad folk tycker och tänker. Stå för den man själv är och har för situation. Att klanka ner på andra och nervärdera är inte ok. Jag är inget helgon själv, det ska jag inte påstå. Men jag har även haft en period i somras då jag kände att jag måste lägga om mitt tänk. Jag måste fokusera på mig själv, jag måste leva med det här, jag måste hitta ett sätt att leva med det. Mitt liv blir inte bättre av att slösa energi på andra människor, vad dem än säger och gör.
 
Jag är jag, det här är jag. Och är det inte ok för dig, fine. Vi behöver inte gilla varandra eller tycka som varandra. Men man behöver inte vara elak. Undrar du något? Fråga istället? Ta reda på all fakta innan du uttalar dig. Och om du uttalar dig, prata med personen i fråga istället. Om det är såå viktigt med andra ord, så att du känner att du behöver säga något. Var snäll och behandla andra som du vill bli behandlad själv.
#1 - - Marlene:

Misstänker att vi var med i samma grupp... jag gick ur den efter att ha blivit rejält påhoppad. Jag säger som Stampes mamma; har man inget snällt att säga kan man vara tyst.

Svar: Ja det är samma grupp! Det var bara ett exempel. Finns ju flera. Men där var det bara så sjukt, vilka diskussioner..
Nina

#2 - - sandra - 3 barns mamma <3:

Många tror att det är ok att ge vilka svar de vill i blogginlägg, bara för att det ligger uppe på nätet. man borde tänka på att IR så hoppar man ju inte in i någon annans diskussion bara för att man råkade höra vad de sa. Så borde man även tänka på nätet. Jag har själv gjort det en gång, vilket jag ångrar mig grymt mycket för, men gjort är gjort och det får jag stå för. Världen är allt bra grym idag och vi borde alla fokusera oss mer på kärlek och omtanke. Tycker man inte om vad någon skriver så kan man bara hoppa av att nämna det. Man får tycka vad man vill men man får inte attakera eller mobba någon annan för det.

Mycket bra inlägg du skrev!!!

Svar: ja det är ju så tyvärr. riktigt trist :(
Nina