Crohns på instagram...

 
Ibland då jag tappar all energi, av någon anledning (som har med crohn´s att göra), så brukar jag alltid gå in på instagram. Jag ligger i sängen och så läser jag om andra i samma situation, hur dem mår och kämpar. Det är mest dem i USA som lägger ut om crohns, känns mer ompratat om där.
 
Igår fastnade jag just för denna bild. För igår så var det här jag. Det gör så förbannat ont i min kropp så jag går på hög dos smärtstillande och vem ser det? Vem ser hur jag mår? Ingen. Jag kan säga det, men ingen ser det. Det är svårt å se, den här personen är sjuk OM du inte kan se "bevis" på det. Men inne där på instagram, så vet jag, jag vet hur dem känner sig,. Och alla olika citat, jag förstår dem..
 
Jag tycker att jag får mycket stöd från mina nära och kära. Men ibland är det inte tillräckligt, tyvärr. I fredags så var jag på mässan och folk ser en person som springer där och roar sig. När verkligheten kanske inte alls är så. För mig är det enormt skönt att komma ut, träffa människor. På mässan satt vi mycket, viilket resulterade i att jag fick så galet ont i min höft? Jag satt ju bara. Jag fick värk i kroppen av att bära på min kamera. Så jag gick på smärtlindring hela dagen.
 
I förrigår vek jag tvätt och igår hade jag problem att röra min höger arm och hand. Det värkte från axeln och ner till fingerspetsarna. Jag är ömtålig, verkligen jätte ömtålig. En kram kan göra jävligt ont, tom från mina barn. Laga mat var ett problem igår, så mannen hjälpte tex till att skala potatis, som bara inte gick.
 
Det som absolut stör mig mest är människor som har åsikter, men som inte har någon koll på sjukdomen. Jag visste själv inte vad det var innan jag fick det. Men inte skulle jag gå fram till någon och säga hur det är, utan att veta om situationen? sjukdomen?
 
Crohns handlar inte bara om att ha ont i magen, det är så mkt mer. Det är så jäkla skönt att jag fått diagnosen, för man tror tillslut att man inte är sann själv. Hur kan man bli såhär dålig, så ofta. Crohns beror ofta på att immunförsvaret inte är som det ska. Det angriper inte bara magen, utan även kroppen. Man kan ha problem med inflammationer och leder. Det är alltså sjukdomen i sig som gör så här. Det syns inte.
 
Jaa appropå bilden...
 
Taggar på instagram: #crohns #crohnsdisease
#1 - - Eva:

Vännen vad ledsen jag blir när jag läser detta. Jag vet ju lite om crohns och att det har med inflammationer att göra men inte att det kunde blir så illa.

Sjukdomar som inte syns är det värsta som finns och tyvärr så finns det så många som drabbar många. Viktigt inlägg.

Tänker på dig. Kram!

Svar: <3
Nina