Leta efter den gula pippin!


Jag som alltid har pippi på fågel vart inbjuden till ett event med Svensk fågel och Gula pippin. konferencier var Carin da Silva. Med i soffan satt Anders Dahlbom (just nu aktuell i sveriges mästerkock), Leila Söderholm som är kost och träningsexpert.

Kom dit med fina Jennie. Efter en stressig morgon för oss båda och en tur i hotellets hiss upp och ner, så kom vi tillslut fram =) hah ♥


Anders hade gjort oss en super god lunch. Jag som inte ätit sån lyxig lunch på sistone, gotta mig i detta lyx. Riktigt god mat och enkel ska den vara med. Kanske blir något av detta som ska tillagas under helgen =) Själv så är jag ett fan av kyckling. Jag föredrar det över någon annat protein. Jag kan äta det till vardagen, men även till en liten finare middag, då man väntar gäster. Kycklingen ska tillagas till en innetemperatur till 70 grader. Dock så verkar detta skiljas något bland kockar.
 

Fick prata om vad vi trodde var svensk fågel. Ibland förvirrar namnet oss. Även om det är ett svensk namn, så behöver det absolut inte vara svenskt. Leta efter den gula pippin, så vet du att det är det!
 
Varför ska du då välja svenskt? Ja först och främst så vet du ju faktiskt vart kycklingen kommer ifrån exakt. På kronfågelns förpackningar så står det ju tom vilken gård. Det gynnar såklart våra egna svenska bönder, klart att vi ska stötta dem! Dem har fått skriva på hårda kontrakt om djurens säkerhet och matsäkerhet, så vi kan vara säkra på att våra djur mår bra.
 
Eftersom våra djur har det bra, så smakar även köttet väldigt bra. Kyckling och kalkon har stora hälsofördelar. Det är näringsrik mat som ger värdefulla vitaminer och mineraler. Dessutom är kyckling rikt på kraftfulla proteiner och lagom mycket fett av bra kvalitet. Det blir även klimatsmart, då proteinet inte behöver åka genom världsdelar för att ta sig hit.
 

Vi fick välja mellan flera klipp på den gula pippin, men vi valde denna =) Selfie!
Flera klipp hittar ni HÄR

Med oss hem fick jag inte mindre än TVÅ goodiebags. Fick en fråga om jag gillar kyckling. Jag svara såklart OM jag gör! JA!! Men ta en till goodie då =) Enormt tacksam! I helgen ska dessutom familjen komma över, så nu ska det tillagas färsk svensk fågel till middag! Tack! Recept kommer såklart i bloggen senare!
 
Idag hittar du Gula Pippin på förpackningar från Kronfågel, Guldfågeln, Lagerbergs Kyckling, Knäreds Kyckling, Bjärefågel samt Ingelsta Kalkon. Kika efter den gula pippin!! 
 
0 kommentarer publicerat i Event
Taggar: bjärefågel, gula pippin, guldfågel, ingelsta kalkon, knäreds kyckling, kronfågel, lagerskyckling, selfie, svensk fågel