Hur behandlar dem människor?

I torsdags då mamma kom hem från sjukhuset, ja då var det mer eller mindre kaos. Snabbt gjorde beslutes att hon skulle ta och åka hem. Inget var ordnat. Min bror fick skjutsa henne hem, då sjuktransporten uteblev och visste sen inte när den skulle dyka upp.
 
Väl hemma så började vi att ordna med hennes mediciner, vilket nästan var värst. Vi fick en lista på mediciner, brorsan hämtade ut dem på sös. Sen skulle vi börja fylla på dem i en låda, med olika tidpunkter. Vissa mediciner fattades, vissa doseringar lät för mkt. Vi fick ringa tillbaka till sös och prata med dem och med läkare. Den ena verkar knappt veta vad den andra gör. Om mamma låg på avdelning 3 först och en läkare skrev ut en medicin till henne, men sen flyttades till avdelning 1, så kunde inte läkaren  på nr 1 ta ett beslut om att ta bort den? Låter ju helt sjukt?
 
Mediciner fattades. Vi vart bara mer och mer förvirrade. Ringde igen. Dem hade glömt att skriva ut en av del viktigaste medicinerna. Så brorsan fick sätta sig och åka tillbaka till sös för att kunna hämta ut dem. Fastnade i tunneln då det var bombhot i stan (vilket skämt). 2½ timme för att fixa med alla mediciner, vilket dem kunde ha hjälpt till att underlätta. Spec då dem sa att det var läkarna som kom hem till mamma som skulle hjälpa henne (Asih). Hon skulle inte behöva tänka på att hämta medicin eller tänka på medicineringen. Eller hur?!
 
Ingen vårdplanering har egentligen gjorts, ingen hemtjänst har blivit inkopplade. Det hon skulle få hjälp med i hemmet, dvs ASIH (akut sjukvård i hemmet), ja dem hade inte ens tid för henne just nu. Dvs ingen läkare är inkopplad. Ändå skickas hon hem. Hon och vi anhöriga ska ha stenkoll på rubb och stubb. Det är tur att jag är inbiten fass läsare :P Nej men skämt åt sido, vilket jäkla kaos. Helt bedrövligt. Fick ringa kommun och prata om hemtjänst och trygghetslarm (som hon skulle ha, men inte va ordnat). Läskigt hur dem behandlar människor.. Hur kan man inte få den hjälp som man har rätt till?
 
I morgon är det måndag, dags att köra telefonjour då igen!
2 kommentarer publicerat i Mitt liv....
Taggar: dåligt beteende, hjälplös, ingen hjälp, södersjukhuset, sös
#1 - - Eva:

Vilken cirkus hur kan de vara så oansvariga. Sen kan det inte vara ert intresse att fylla och dosera ut all den medicinen. Det låter helt orimligt jag förstår att ni alla vill att hon ska vara hemma om hon klarar det men sjukvården har ju fortfarande ett ansvar för henne.

Hoppas ni snart får ordna upp i allt detta.
Kram!

Svar: ja fy fan! vilket jippo. å än fortsätter dem. men mamma fick en ursäkt igår från en av läkarna iaf. alltid någe..
Nina

#2 - - Marlene:

Önskar dej styrka och lycka till och en jäkla massa tur, för det måste man ha när man ska rodda sjukvårdsfrågor.

Svar: tack snälla du Marlene!
Nina