Provresultat..

Idag när jag var hos VC så fick jag bland annat svar på mitt calprotectin prov som jag tog för två veckor sedan. Man kan då se om man har problem med tarmen etc.
 
"Förhöjda nivåer av calprotectin talar för inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) och ökningen är sannolikt ett mått på sjukdomsaktivitet/utbredning."
 
När hon berättade vad jag hade, så förstod jag inte riktigt. Inte kan jag vad dem siffrorna betyder. Hon berätta iaf att en normal och frisk tarm ska ha under 50 mg/kg. Man befinner sig en sk. gråzon mellan 50-100 mg/kg. Dvs inte normalt. När jag fick provresultatet förklarat så fick jag mig en smärre chock. Mina värden ligger nämligen på 9387 mg/kg. Låter ju helt otroligt och absurt. Men det förklarar ju en hel del, varför jag mår som jag mår. Men samtidigt en känsla av obehag av detta ovetande. Vad exakt innebär siffran??
 
 
 
#1 - - Eva:

Oj, det är ju jätte högt. Var det ingen som förklarade för dig? Om man har så höga värden kan det inte vara riktigt att få resultatet på VC utan att få det förklarat för sig. Var det senare denna veckan du skulle in?

Inte underligt att du mår dåligt.

#2 - - Pernilla:

Bra att du fått svar, men förstår att du undrar. Hoppas verkligen du får rättsida på detta snart så du kan få börja må bättre igen. Kram

#3 - - louise mamma till Hugo:

oj det var inga roliga siffror. Hoppas du får rätt behandling och kan bli frisk igen. krya på dig

#4 - - Camilla:

Låter ju jättehögt! De måste ju förklara ordentligt för dig, vad dåligt om de inte gjorde det :/ Ta kontakt och kräv ett möte där du får ställa alla dina frågor (skriv ner dem på ett papper) som de får svara på. Hoppas du får rätt hjälp nu så att du mår bättre!

#5 - - sandra - 3 barns mamma <3:

Ja du va det betyder vet jag inte riktigt. kan man ställa värdet i balans igen? Måste iaf kännas ok att de hittat vad som är fel? Hoppas att du får rättsida på det inom kort.