Tacopaj..

Vi åt tackos en dag och fick lite köttfärs över. Skulle inte räcka åt alla, så jag vispade ihop en paj istället. Väldigt enkelt att fixa till. Kanon till att använda rester till. Snabbt och enkelt!
 
Ingredienser: Köttfärs, majs, tomat, lök, röd paprika, mjöl, vatten, smör, ägg, matlagningsgrädde, riven ost, gräddfil, sallad.
 
Jag började med att göra en super enkel deg. 4 dl mjöl, 125 gram kallt smör och 3 msk vatten. Lät den vila i kylskåpet i 30 minuter. Hackade rödlök och paprika, stekte på det. I med köttfärsen (smaksatt med tacokrydda (köpt) eller gör din egen med paprika, oregano, spiskummin, vitlök, salt, peppar och tomatpuré) och sen majs. Hackade två tomater och hade i det med.
 
Tog fram degen och tröck ut den i en form (jag använde en sån där tvådelad form). Pressade upp den  i kanterna och sen tog jag en gaffel och naggade botten. Satte in den i ugnen på 225 grader och förgräddade i 10 min.
 
Sen gjorde jag en specialare. Man kan alltid ha olika fyllningar. Men jag tog fram ägg, matlagningsgrädde och riven ost. Blanda ihop det och blandade det sen med köttfärsröran. Tog ut pajskalet från ugnen och fyllde den med köttfärsfyllningen. Och sen på med extra riven ost på toppen (Detta kan man göra som man vill med, vissa har pajdeg på toppen med. Men det här var det jag gjorde).
 
In i ugnen i ca 30 min. Tills pajen fick ordentligt med färg. Tog ut den och lät den svalna något. Serverade med en sallad och gräddfil till!
 
2 kommentarer publicerat i Mat/Recept
Taggar: gott, lätt, mat, matlagning, paj, recept, tacopaj, tacos
#1 - - Pernilla:

Mums så gott :)

#2 - - :):

Annat tips till tacopaj istället för gräddfil så är det jätte gott att blanda käffärsen men creme fraisch (chilismaken) :)