Mumsigt!

Igår bakade jag och Freja. Tanken var ju att vi skulle äta detta till efterrätt igår. Men efter pizzan så var jag så löjligt mätt, så det gick ju inte. Så idag efter guldet, så gjode jag och Freja oss en kladdkaka att dela på. Kladdkakemuffins med vaniljgrädde och färska jordgubbar. Dock så gick jag iväg och när jag kom tillbaka så var det inte mycket kvar av den. haha. Aja, fick mig några jordgubbar iaf..
 
 
Ingredienser: 2 ägg, 2.5 dl socker, 4 msk kakao , 2 tsk vaniljsocker, 100g smör, 1 dl mjöl, 1/2 tsk salt, grädde, vaniljsocker (alt vaniljstång), jordgubbar.

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Blanda samman det smälta smöret och dem torra ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr. Häll upp smeten i muffinsformar, in i ugnen till dem är lagom kletiga. Tänk på att det är kladdkaka, så den ska ju vara liiite kladdig då du tar ut den. ca 10-20 min, beroende på ugn. Låt svalna lite..

Vispa grädde med vaniljsocker (alt vaniljstång). Skär upp lite jordgubbar. Voila!
 
 
En kommentar publicerat i Mat/Recept
Taggar: gott, grädde, jordgubbar, kladd, kladdkaka, kladdkakemuffins, lätt, recept
#1 - - Pernilla:

Mums mums, bakade kladdekakemuffins idag :)