Experiment på barn?

Jaa jag vart så irriterad efter att jag skrev inlägget innan, så jag ringde dem (VC). Dem ringde upp på en gång och sköterskan skrattade i luren. Hon skulle gå och prata med läkaren. Så tog det säkert en halvtimme minst, för jag befann mig nu uppe på ica med Freja. Var läkaren själv som ringde. Hon sa att det inte finns så många mediciner och man får ju inte äta det när man är under två år och hon prata om att hon skrev ut mollipect för att det fungerade för oss (enl mig) och att det var slut (det enl mig med). Att medicinen var för gammal (det enl mig med). Förlåt, men det var inte ett enda rätt.
 
Jag sa att vi hade mollipect hemma och att det inte hjälpte utan förvärrade läget. Däremot skulle jag vilja veta den korrekta doseringen på det sa jag. Eftersom på frejas flaska så stod den 2,5 ml. Den är från i somras och jag antar att doseringen har ändrats sen dess, att det ska vara 5 ml . Hostmedicinen är inte gammal eller så, det är bra det att Freja har ju blivit äldre. Jäkla skillnad.
 
Sen påpekade jag även att min dotter inte är under två år, hon fyller snart tre. Att man inte ens hade koll på det. Sen skriver hon ut någon morfinmedicin till freja?? Den är ju inte att rekommendera sa hon, ni ska ju ta 5 ml, men ni kan ju prova med 2 ml, se hur det blir. ehm va? Jag tänker ju inte direkt köra ett experiment? Hon var väääldigt tydlig med att hon var en barnläkare. Förlåt, men riktigt läskigt. Tur att jag är den som pushar lite extra när det gäller läkarvård. För henne ska jag inte ha / tänker jag inte ha igen.
 
#1 - - Eva:

Vilken idiot till läkare. Alma har också haft jättesvårt för hostmedicin och mått mycket sämre av de hon fått. Hon fick i perioder utskrivet efedrin vilket inte ska ges till barn alls enligt öra/näsa/hals läkare som tur var så gav vi den bara om det var superkris och bara dagtid.

Hoppas Freja snart mår bättre. Kan ni inte byta vc det verkar vara så mycket krångel där ni går nu.

Svar: tror det kan vara det freja fick. hon sa iaf det namnet. var två mediciner som hon prata om. men när hon får förkylningsastma, så känns det konstigt att hon får sånt. ja har dock inte gett henne det. för det var bara läskigt - så som hon sa det. vägrar att chansa på mitt egna barn.
Nina

#2 - - sara:

fy fasiken asså! Srämmande att ha så dålig koll, så jäkla illa! Att man själv ska behöva ha koll på allt så att det inte blir fel...ush vad arg jag blir!