Saffranssnittar...

Fick hem en korg med ingredienser till dessa läckerheter, saffranssnittar. Det gick så snabbt att tillaga och faktiskt riktigt goda. Nästan beroendeframkallande för min egen del. Fastnar oftast för något som är lätt att "slänga ihop", som kan lätt göras på en kvällskvist om man är sugen på en mumsbit. Det här var verkligen en sådan kaka. Den här passar receptet är ju extra passande just denna vecka, eftersom det är Lucia på lördag.

Hoppas att du tycker om dem! Inne hos matstugan hittar ni även en annan variant på samma snittar.

Även om det blir så gott med smör i bakverk så är margarin ett hälsosammare alternativ, vilket beror på fettbalansen, med mycket omättat fett, som finns margarin. Forskningen har visat på att hjärtat mår bättre om man äter margarin, som innehåller omättat vegetabiliskt fett, istället för smör, som innehåller mättat animaliskt fett. Därför är de nya Nordiska Näringsrekommendationerna att man ska byta ut smör mot vegetabiliska fetter i sin kost. Man kan läsa mer om detta på Livsmedelsverkets hemsida. Margarin är dessutom ett klimatsmart val. Det bidrar endast med hälften så mycket energiförbrukning, övergödning, marknära ozon och försurning som smör. Om man vill tänka på miljön är en bra tumregel att alltid välja mat från växtriket istället för mat från djurriket.
0 kommentarer publicerat i Mat/Recept
Taggar: aprikoser, becel, deliciously, deliciously.se, milda, mslgroup, recept, russin, saffran, saffranssnittar, snittar