Svenskt gott grillkött! :D

Igår var det dags för årets pressträff med City Gross inför Grill och BBq mästarna / grillmästarna. Sponsorer är såklart City Gross som står för färskt och svenskt kött. Allt kött är styckat i butik och under grillsäsongen så kommer det att finnas en massa härliga nyheter i deras köttdisk! Kika in du med och kolla! Vem vill inte ha en ordentligt god köttbit som man vet är från svenska gårdar och som är välskött i butik?
 
Mycket av allt kött som säljs i sverige kommer oftast redan pakterade till butikerna. Dem är gjorda i centrala fabriker och är skyddade med syrgas och koldioxid för att behålla fräscheten. Iom att allt görs i city gross butiker dagligen, så behövs inte dessa förpackningar och råvaran i sig behåller sig fräschet och naturlighet. Det smakar så mycket bättre.
 
Grillmästarna sänds på tv 4 under sommaren för den som vill ha lite inspiration i vardagen =)
 
Mikael Lagerwall hälsade oss välkomna till denna pressdag efter att vi ätit gott på Volvos terass i kungsträdgården. Tobias Härle berättade om sommarens trender inom grill och kött. man blir ju alltid lite extra hungrig då det pratas mat =) Crille Andersson arbetar inom tv4 och satsar stort på Grillmästarna i år igen. Med som domare som har dem Christian Hellberg som utsågs till årets kock 2001.
 
Ulrik Lindelöv är grillmästare och lagledare för Svenska grillandslaget och har bland annat tagit medalj på VM i Jamaica 2003 och guld på EM i Ungern 2003. Han bjöd oss på mat idag! Så gott!!! Lisa Förare Winbladh är en matskribent och brinner för mat ut i fingertopparna. Jag skulle vilja komma hem till henne och äta. Hon tar reda på all fakta, så påläst! Och hennes passion när hon beskrev hennes matlagning och ingredienser, det vill man bara smaka. Berättade om marinader och köttfärs som paketeras/inte paketeras.
 
Efter en timme var jag tvungen att gå hemåt, men det var ett super trevlig dag som vanligt. Med oss hem så fick vi en härlig goodiebag, fullproppad med saker! Helt underbart. Så nu hoppas jag på grillning i helgen. kanske UIrik vill komma hem till mig och grilla till perfektion =) Och göra den där bearnaisen som var gjord på keasella (om jag inte minns fel). Super god! :D
 
Tack för en härlig dag!
 
 
0 kommentarer publicerat i Event
Taggar: city gross, citygross, gott, grill & bbq sm, grilla, grillmästarna, svensjt