På Hammarbymatch...

Var i valet och kvalet om jag skulle ta mig in till matchen igår då jag inte kände mig helt ok. Men jag tog mig in och väntade på mamma och bror min vid skanstull. Var den årliga marschen till arenan. Men det är första och sista matchen för mig i år (som jag känner nu). Vart är glädjen? Man vill få det att låta som att alla är trogna Hammarbyfans, när det i själva verket bara är våldsamt och hemskt. Apraka människor som skjuter raketer hej vilt. Smällare som dånar över gatorna, skriker och bråkar. Att människor har med sig sina barn förvånar mig. Jag såg många barn som såg rädda ut. Det är inte ok. Jag som småbarnsföräldrer reagerar.
 
Väl inne på arenan är det fulla människor överallt, riktigt fulla. Det skriks och gapas. Det smäller till och från, bengaler som tänds hit och dit. Det är såå trist. Ändå ska föreningen försöka att locka dit familjer? Vem vill ha sin familj där? Jag vill då inte det, jag vill inte ens vara där själv. Det är så synd. För klubben och alla dem som faktiskt vill se fotbollen. Jätte roligt att Hammarby åter igen vann och det är underbart att ha över 29000 som ekar av hejjarramsor över hela arenan. MEN det andra tar över helt, tyvärr.
 
#1 - - EN MÖLNBOBOS LIV - MAMMA TILL MELVIN OCH FELIX:

Trist när det blir så. Jag är inte intresserad av fotboll men ännu mindre intresserad när man ser alla fulla människor. igår när jag klev av tåget i Älvsjö så kom ett gäng hammarbyare på tåget och jag kan säga som så att jag var mycket glad över att jag skulle kliva av.. vilket jäkla liv och vad det stank alkohol (de var rätt packade redan vid 17)

Svar: Ja det var ganska kaotiskt på det här "tåget" som gick från medis och det är inte alls en lockande stämning. På det så vart jag slagen (bara i armen hårt) av nån kille som kom gåendes förbi (vet inte ens om han va hammarbyare), polisen grep honom sen och jag vart målsägande. Så det gjorde inte saken bättre. Han kom bara fram å slog, från ingenstans. Han pratade inte ens med mig. Helt sajko. Värker än kan jag meddela..
Nina

#2 - - giulia:

Det var bra drag, trevliga människor. Stod själv i klacken och håller inte alls med dig att folk var våldsamma. Sorry. Varför inte ha bengaler ? Jag tycker det blir en stor fest. Det är en läktarkultur. En annan sak är om det finns idioter som kastar på folk. Men men tråkigt att det känns bittert för dig. Jag hade kul, bra drag bra allt.

Svar: Bittert är inte rätt ordval. Dem vill bjuda till en familjefest. Men jag skulle inte vilja ta dit mina barn. Bengaler är rök som alla tyvärr inte tål och som barn kan uppleva som otäcka På det så vart jag påpucklad som en åskådare, av en man som var väldigt berusad. Det finns ingen säkerhet. Det tog bort glädjen.
Är uppvuxen hammarbyare och har gått på många matcher i mina dar. Men det blir bara värre och värre. Jag räknade stenhårt med att mina barn skulle gå på matcher med mig, men som det är nu så finns det inte en chans. Känner så många som känner likadant. Som inte vill gå pga hur det blivit.

kul att du hade skoj. Hoppas att du vill kunna ta med din son någon dag på detta, låta hammarby gå i generationen. se om du känner likadant då det är dags. Såg många barn i måndags som var rädda, vill inte att det ska vara mitt barn. det vill inte du heller..
Nina

#3 - - Hanna:

Jag är ingen fotbollsfanatiker men lever ihop med en.
håller med Nina att i dagsläget är matcherna ingenting för oss barnfamiljer. Fulla människor som triggar igång andra och ingen kan garantera säkerheten. Otrevliga ord som ropas och eld som tänds är absolut inget som hör till fotboll.
Förstår inte riktigt varför denna "kultur" ska vara ihopsmetat med så mycket negativt istället för positivt, glädje.
Nej, våra barn ska inte heller få följa med på matcherna så länge det är såhär stökigt och säkerheten inte kan garanteras.
Hammarby och andra klubb får skärpa sig ordentligt innan vår familj ska delta deras "familjefest".
För att vara tydligare har jag skrivit från barnperspektiv.

#4 - - giulia:

Lillen har följt med på bandy handboll och fotboll och har aldrig uplevt något negativt tyvärr. Jag tror på läktarkultur och tifon finns det inte finns det ingen klack och vad höjer stämningen på en fotbollsmatch? Sångerna. Man får välja vilka matcher man tar med barnen. Jag tänker inte gå med barnvagn i en marsch tex. Man får välja vad som passar in för stunden en hemmapremiär är nog inte en familjefest direkt i mina ögon.

Svar: Jag tycker att bandyn och handbollen är betydligt lugnare än fotbollen. Det ska vara ,enl hammarby, en familjefest VARJE gång. Man ska väl inte behöva sålla matcher utefter hur det kan vara och bli. Och hur vet man ens hur det blir? Jag tänker inte utsätta mina barn för detta, även om du tycker det är ok. Jag förstod det som att ditt barn i stort sett nyfött. Kan väl säga (även om det låter hårt), men kom tillbaka då han börjar uppleva känslor. bla rädsla. Dem förstår ju ingenting då dem är sådär små. Men när dem är runt 5 som min son, så förstår dem en hel del. Tom min 3 åring gör det, (även om ja inte skulle ta med henne på fotboll just nu ändå). Det är läskig som liten att uppleva sådana här saker. Jag såg barn i måndags som var betydligt äldre som inte såg glada ut, mer rädda och oroade. Det är upp till var och en om dem tar med sig sina barn. Men för min del, är detta inte ok, och jag vägrar att utsätta mina barn för det..
Nina

#5 - - giulia:

Ps. Jag tycker sl trafiken är värre då är det inte ens berusade människor som pucklar på en folk röker och knuffas. :/

Svar: Håller med, trafiken är hemsk. Men skulle inte jämföra det med en match. Inte så att sl uppmanar till en familjefest direkt. Dessutom, om ja har mina barn hemma och vi ska någonstans så anpassar jag mig för att inte åka i rusningstrafik. Hur ska jag kunna anpassa mig på en match? för att undvika detta, för mina barns skull? jo ja får vara hemma. för som det är nu så kan dem inte gå. något måste göras för att det ska hända.
Nina