Dåligt!

Kom till läkaren och hon kikade på blåsorna som är två, tror tom jag har fått en tredje under dagen. Alla sitter ihop och bildar ett härligt band av ondhet. Usch och fy. Hon kollade mig i öronen och säger, nej du hari nget fel på öronen. Men herregud, det sa jag väl inte heller. Jag sa att det strålade ut i örat. Jag måste fundera sa hon. Är du gift? [G I F T inte jift] har du barn? hur gamla är dem? Vad har det för nån betydelse? Hon kolla på blåsorna igen. Fick hjälpa henne eftersom dem sitter uppåt kindbenet typ. Hon grävde i blåsan och fråga om det gjorde ont. Neeej gud nej, ja sitter ju här för att jag har en blåsa som inte gör ont? Jaa du ska få lite gurgelmedel. Hon sa att det var xylocain och då jag använt det förut, så visste ja ju vad det var. Men jag ifrågasatte hur det skulle hjälpa mig att sova. Hon sa att det ju bedövar i flera timmar??? Njaaaa...
 
Jag har som sagt var använt det förut och då fick jag det i samband med onda "vanliga" blåsor, för att jag skulle kunna äta. Dvs den körde en lokalbedövning på ca 45-60 min. Jag sa, jag orkar ju inte direkt springa upp varje timme och försöka dutta. Men hon försäkra mig om att det funkar i timmar. Jag sa även att jag har ju haft säkerligen fem st afteblåsor nu sen jul och det är ju inte allt för vanligt. Då bör dem starta en utredning om varför jag får detta. Hon kolla på mina papper och säger sen att, men i mars såg dina prover bra ut. När jag kom dit så sa jag att jag inte blivit helt återställd sen myggbettet i somras.

Kom hem och dutta på blåsorna och jaa jag vart bedövad, det känner ja ju. Men det bedövade inte blåsorna som stråla så härligt. Så jag ringde tillbaka. Hon skulle läsa och se vad dem kunde göra. Citodon ville hon inte skriva ut, för det hjälper inte??? (tog endast citodon som exempel, då jag inte kan så många mer starka preparat - något så att jag kan få sova) Om alvedon och ipren då och då kan hjälpa, så gissar jag på att en citodon kan det. Citodon är dessutom mer "effektiv" rent smärtlindrigt än xylocainen, håller längre. Men hon propsar på salva. INGET som kan underlätta så att jag kan sova, så att jag kan gå tillbaka till jobbet och göra mitt, utan att behöva distraheras av dem där. När jag pratar med henne så säger hon "jag förstår" och sen svarar hon något helt annat. Jag sa om och om igen samma sak, men fick bara konstiga svar tillbaka.
 
Kändes som om jag pratade om motorcyklar och hon pratade om blommor. Tillslut vart jag så förbannad, så det var ingen idé att fortsätta samtalet. Jag sa, ja du förstår absolut inte vad jag säger, så det är ju ingen idé. Jo jag förstår. Vad är det vi har pratat om i en kvart nu då? Hon var helt lost.
 
Det är iaf dags för mig att byta vårdcentral, har hört att en åt andra hållet ska vara bra. Kanske värt att testa. Eller kanske satsa på något privat. Så här kan jag inte ha det varje gång som man besöker dem. Förra gången var det ju tjafs med Freja och gången innan dess med Theo. Och gången innan dess med mig. Har tom anmält dem en gång. Så det är dags att gå vidare nu. Man måste iaf kunna känna förtroende. Jag ska väl inte behöva tala om för henne att afte kan komma från en virusinfektion bland annat, nedsänkt imunförsvar (som dem redan prata om i mars månad om att jag hade). Att det behövs en utredning. Varför ska man behöva vara påläst själv, för att ens komma framåt, få nån hjälp?
 
 
#1 - - martina:

låter inte riktigt som en bra läkare tycker du borde bytta läkare och vårdcentral:S måste ju kunna ta dig på allvar:S

Svar: Nej jag vet :( Försökte ringa andra nu på morgonen. Självfallet har jag sån tur att mottagningen är stängd både idag och imorgon. Se om jag får åka in till city akuten istället...
Nina

#2 - - Anki:

Hej
Jag själv har afteblåsor i flera års tid och det sista halvåret har blåsorna blivit mer aggressiva, Förr tog det ca 4-5 dagar så var de borta, men de sista gånger var de stooora som hus och det såg ut som om tungan höll på att ruttna bort. Feberkänsla i hela kroppen, svullna lymfkörtlar. Xylocain är rena tramset. Sist jag hade ont fick jag ta morfin tabletter för att jag överhuvudtaget skullo orka. Man kan inte äta, man kan inte sova och inte prata. Får man man i blåsan värker det ja det värker konstant. Hur som helst, hade jag återbesök hos min öron läkare sen min hörselbensop. Visade honom mina blåsor och han skrev ut ett stark steroid, det finns inte på apoteket utan får beställas, det heter Klobetasolpropionat finns som gurgel och finns som salva. Skulle inte detta hjälpa så finns det i tablett form nåt slags antibiotikum som ska ätas under längre tid. Det här gurglet skulle jag hålla på med 2 ggr dag i 14 dagar, därefter 2ggr/vecka så behandlingen blir ca 3 mån, därefter sluta och se om jag får ett recidiv. Har inte haft en blåsa på 2 veckor, men idag kände jag att en är på gång, så jag började med salvan. Törs inte ens tro att det hjälper, men återstår att se om två dagar. Har då blåsan gått tillbaka utan att bli så aggressivt ond blir jag överlycklig. Mina blåsor har varit som kratrar och varfyllda. Jg känner med dej och vet hur ont detta gör, dessvärre är det ingen som vet varför dessa blåsor kommer. Men be att läkaren skriver ut KLOBETASOLPROPOINAT, i gurgel och i salvaform åt dej och säg till läkaren att just detta är beprövat av Karolinska i Huddinge, just för svåra AFTEBLÅSOR.

Tycker så synd om dej, för hela allmäntillståndet blir rubbat av den här värken,

Kram på dej

Svar: God morgon Anki!Tack för din kommentar. Är så "skönt" att höra att det faktiskt är flera som har detta problemet, så att man inte är själv. Funderade på att åka in akut natten till igår, för det snurrade i skallen. Visste inte om jag skulle kräkas eller svimma. Faktiskt dem värsta blåsorna som jag haft på länge.

Mina har gått ihop, så det är verkligen som en krater. Å denna gång så tycker ja att dem smakar illa. asså att jag får illasmakade känsla i munnen.

Nu på morgonen har jag fasen fått flera blåsor, på bla tungan. inga stora, men sådana som ömmar. Så det har kommit x antal sen igår. Blir galen..

Vakna även smått snorig och nu lite geggig i ögonen. Man blir ju så himlans trött och orkeslös rent allmänt.

ska nog ta och ringa ner till ÖNH som varit suveräna. Helt glömt bort dem. Se vad dem säger.

Tack igen för kommentaren och allt du skrev. Hoppas att du slipper blåsorna, håller tummarna!
Nina

#3 - - Anki:

Glöm inte att be om KLOBETASOLPROPOTIAN, ja, man känner så väl igen smärtan när en blåsa är på väg. Innan den ens blivit en blåsa. Igår la jag på lite klobetasol salva och verkar som om den inte utvecklades. Men vågar inte ens tänka tanken.
Det finns en sajt om Afte, du har säkert redan varit där och läst. Men som sagt det är många som har blivit hjälpta av Klobetasol, så be om det. Mina blåsor har den senaste tiden kommit med två veckors mellanrum, så fort jag blivit aftefri har nya kommit. Det är både psykiskt och fysiskt outhärdligt.

En läkare sa till mej att den som kommer på fenomenet Afte, kommer att få ett Nobel pris.

Till 60% är det ärftligt, min mamma har, mina två barnbarn har och den äldsta som är 11 år fick sina första när hon var året gammal.

Be nu om Klobetasol och hoppas att du får den hjälp du behöver.

Kram

#4 - - Sandra Saandriiie Åhfelt:

HEJ! Jag har en tävling i bloggen där kan du vinna ett kit ifrån bambino!
Kika gärna in och anmäl dig, jättebra saker att ha i samlingen! :)
Hade verkligen vart jäätteskoj om du var med!
http://saandriiiee.blogg.se/2013/september/vinn-ett-kit-ifran-bambino.html#comment

PS jobbigt med blåsorna!