Snabb och mustig kycklinggryta!!

Letade upp ett till recept som var väldigt enkelt att göra. Grytan tog inte många minuter på spisen. Perfekt för en vardagskväll. Mannen älskade detta recept, han sa att det påminde om hans mormors matlagning. Jag älskade ju min egen mormors. Så jag förstår vad han menar. Verkligen comfort food med massor av smaker. gott!
 
INGREDIENSER:
  • 500 g kyckling lårfilé/kycklingfilé
  • 250 g små gula lökar
  • 2 st morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl rödvin
  • 2 12 dl Kelda® mellangrädde
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 10 st katrinplommon
  • 12 dl valnötter
  • färsk timjan
GÖR SÅ HÄR:

Dela kycklingen i stora bitar. Skala lök och morötter. Skär morötterna i tunna slantar. Salta, peppra och bryn kycklingen i smör- och rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Bryn lökarna och lägg dem i grytan. Vispa ihop mjöl, vin, grädde, buljongtärning och timjan. Häll det i grytan och låt koka 5 min under lock. Dela plommon och nötter i halvor. Lägg ner dem i grytan tillsammans med morötterna och koka 5 min till.

Garnera med färsk timjan och servera grytan gärna med smörstekt svamp och kokt potatis.

 

0 kommentarer publicerat i Mat/Recept
Taggar: Arla, Höstmat från Arla Köket, arla foods, arla i köket