Skördepasta

Vi gjorde ju skördepasta i veckan. Jätte gott! Ungarna gillade det med. Plus att det räckte till matlåda för mig. Verkligen en höstig maträtt, i regn och rusk. Man blir lite sådär varm och go på insidan. Receptet kommer ifrån
Arlas nya kokbok. Jätte fina recept i den! Rekommenderar den varmt.
 
INGREDIENSER:
  • 1 st färsk majskolv eller 2 dl majskorn
  • 2 morötter
  • 1 liten zucchini
  • 1 st broccoli , ca 250 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 300 g pasta , t ex tagliatelle
  • 4 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet karljohan, timjan, citron
  • 1 tsk mellanmalen svartpeppar
  • 100 g Kvibille® Svecia riven
  • rucola

GÖR SÅ HÄR:
Skär majsen av kolven. Skala morötterna. Skär dem och zucchinin i halvmånar. Dela broccolin i bitar och buketter. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Tärna fläsket och knaperstek det i het stekpanna tillsammans med vitlöken. Koka pastan och lägg ner grönsaker när 3 min av koktiden återstår. Häll av vattnet och blanda ned crème fraiche. Toppa med fläsket och krydda med svartpeppar. Servera med riven ost. Garnera med rucola.
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Mat/Recept
Taggar: Arla, Höstmat från Arla Köket, arla foods, arla i köket, skördepasta