Skördepasta
Vi gjorde ju skördepasta i veckan. Jätte gott! Ungarna gillade det med. Plus att det räckte till matlåda för mig. Verkligen en höstig maträtt, i regn och rusk. Man blir lite sådär varm och go på insidan. Receptet kommer ifrån
Arlas nya kokbok. Jätte fina recept i den! Rekommenderar den varmt.
Arlas nya kokbok. Jätte fina recept i den! Rekommenderar den varmt.
INGREDIENSER:
- 1 st färsk majskolv eller 2 dl majskorn
- 2 morötter
- 1 liten zucchini
- 1 st broccoli , ca 250 g
- 2 vitlöksklyftor
- 200 g rökt sidfläsk
- 300 g pasta , t ex tagliatelle
- 4 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet karljohan, timjan, citron
- 1 tsk mellanmalen svartpeppar
- 100 g Kvibille® Svecia riven
- rucola
GÖR SÅ HÄR:
Skär majsen av kolven. Skala morötterna. Skär dem och zucchinin i halvmånar. Dela broccolin i bitar och buketter. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Tärna fläsket och knaperstek det i het stekpanna tillsammans med vitlöken. Koka pastan och lägg ner grönsaker när 3 min av koktiden återstår. Häll av vattnet och blanda ned crème fraiche. Toppa med fläsket och krydda med svartpeppar. Servera med riven ost. Garnera med rucola.
Skär majsen av kolven. Skala morötterna. Skär dem och zucchinin i halvmånar. Dela broccolin i bitar och buketter. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Tärna fläsket och knaperstek det i het stekpanna tillsammans med vitlöken. Koka pastan och lägg ner grönsaker när 3 min av koktiden återstår. Häll av vattnet och blanda ned crème fraiche. Toppa med fläsket och krydda med svartpeppar. Servera med riven ost. Garnera med rucola.