Polly Cupcake!

POLLYCUPCAKE

Ingredienser kladdkaka
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält smöret i en kastrull
  • Vispa ägg och socker tills det blir poröst
  • Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
  • Häll upp smeten i muffinsformar, in i ugnen till dem är lagom kletiga. Tänk på att det är kladdkaka, så den ska ju vara liiite kladdig då du tar ut den. ca 10-20 min, beroende på ugn.

 

Ingredienser Pollyfluff
200 g polly
3 dl grädde

  • Dela gärna på godisarna, så går det lättare att smälta dem.
  • Blanda ingredienserna polly och grädde i en kastrull
  • Låt det värmas upp och smälta, får inte kokas!
  • Låt det svalna, helst i kylskåp över natten - för att få bästa resultat
  • Dagen efter vispar du sedan upp grädden som vanligt och spritsar på en sval kladdkaka.
  • Dekorera med vad som helst, kanske en polly.