Knäckig äppelpaj...

Jag älskar att prova nya recept med äppelpaj. Den här är en av dem godare som vi testat. Enda nackdelen är att det är väldigt mkt socker i den. Men det är även en av dem ingredienserna som gör hela pajen så god. Förhöjer smaken. Och det är en riktigt god smak. Till den så serverade jag en vaniljkräm. Första gången som jag gjorde den, helt ok. Även om jag är en sån som älskar vaniljsås mera! :P Jätte god paj, får se om det blir en sån ikväll igen?!!
 
INGREDIENSER:
  • 3 st äpplen
  • 1 12 msk kanel
  • 1 12 msk strösocker
  • 100 g Arla® Svenskt Smör rumstempererat
  • 2 dl havregryn
  • 34 dl vetemjöl
  • 12 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 12 msk mörk sirap
VANILJSÅS:
  • 2 dl Arla Köket® smetana
  • 1 12 msk strösocker
  • 12 krm vaniljpulver
 
GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 175°.

Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med kanel och socker. Rör ihop smör, havregryn, mjöl, socker och bakpulver till en smidig smet. Bred ut hälften av smeten i en ugnssäker form. Lägg på äppelklyftorna och bred ut resten av smeten. Ringla över sirapen.

Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.

Vispa ihop smetana, socker och vaniljpulver. Forma ev ägg av krämen och servera till äppelfrestelsen. TIPS: Vaniljpulver går att byta ut mot ½ urskrapad vaniljstång för 4 port (vilket jag gjorde).

 

0 kommentarer publicerat i Mat/Recept
Taggar: Arla, Höstmat från Arla Köket, arla foods, arla i köket, knäckif äppelpaj, smetana, äppeelpaj