scharlakansfeber...

Efter två dagar med hög feber som vägrar gå ner, bokade vi ett läkarbesök på kvällen hos läkaren. Jag misstänkte halsfluss. Då hon inte är förkyld eller något sådant och natten till igår klagade på halsont. När vi kommerin så har hon även fått prickar överallt på kroppen. Nässelutslag och virusprickar. Så han tyckte ju såklart att det var virus. Men kollade ändå halsen eftersom jag hade påpekat det. Och mycket riktigt så hade hon ju halsfluss, eller då Scharlakansfeber som det heter på små barn.
 
Väl hemma så steg febern igen och hon kräktes ner hela sig själv. Så det var dusch och i med en tvätt och skura golv. I med alvedon i rumpan och sen avvakta ett tag för att kunna ge henne pencillin. Hoppas att det vänder nu. Men det blir inte dagis på några dagar eftersom det är väldigt smittsamt. Jag hoppas att det inte drabbar nån av oss andra nu. Räcker med att en skrutt har det..
 
#1 - - Cissi:

Stackars! Fast jag har alltid trott att halsfluss och scharlakansfeber är två helt olika sjukdomar.. Att scharlakansfeber är en av alla de här prick-sjukdomarna och att man får "smultrontunga" av scharlakansfeber? Hade det när jag var i 7-8 års åldern...

Krya på lilltjejen och hoppas att ni klarar er

Svar: När dem är små så heter halsflussen scharlakan. Det är själv streptockern som orskarar detta. Den blir liksom värre då dem är små. Så hon är prickig nu, verkar klia tom, hög feber som inte vill gå ner, kräkningar å hennes tunga är rödare idag än igår. men det borde vända nu.. Hoppas ja..
Nina

#2 - - Malin - allt och lite annat:

Men åh stackars liten då! :( Hoppas hon blir frisk snart! Kram