ALS fria Maria..

Bilderna är googlade... Nu på förmiddagen så hade jag på Malou's efter tio där dem prata om Maria Eggers igen. Usch det berör en något fruktansvärt. Man känner kampen, sorgen men även livsglädjen hos henne. Maria drabbades av ALS. Hon kämpar för sitt liv och framför allt för sin son. Läskig sjukdom, just för att dem inte vet varför man drabbas. Hon är en sån stark människa med världens kämparglöd. Helt underbar.
 
Varje år insjuknar ca 200 personer i ALS i Sverige. De nervceller i hjärnan och ryggmärgen som styr muskler bryts ned och man blir förlamad. Förr eller senare förlamas andningen och patienten avlider oftast efter två-fyra år. Det finns ingen bot. Marias hopp ligger hos en läkare som ska testa att spruta in genceller i hennes hjärna. Vet inte om det är godkänt än, men dem hoppades iaf på det. Ni kan läsa mer om forskningen HÄR.

Se gärna klippen från Malou's program:
Maria Eggers

Hoppas att dagens klipp kommer upp där snart med..


5 kommentarer publicerat i Mitt liv....
Taggar: ALS, ALS fria Maria, Efter 10, Kämparglöd, Livskraft, Malou, Maria Eggers
#1 - - Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen :):

Usch va jobbigt!

HAHA nej, än har jag kvar mitt hår :D

Svar: Ja fyyy...
Nina

#2 - - Pernilla:

Jag tittade på det, man blir så rörd. Men hon är otroligt stark.

Det är bättre med Hjalmar, ser lie bättre ut också. Men återstår att se om något behövs göra med tänderna eller inte.

Ha det fint, kram kram.

Svar: Ja så jobbigt. Men hon är grym. Verkligen en stor inspiration...
Nina

#3 - - Sara - Mamma till Max (-08) och Ebba (-13):

Usch ALS är så fruktansvärd sjukdom! Jag har jobbat som assistent åt en als-sjuk. Hon gick tyvärr bort för några år sen. Som tur var inte under mitt arbetspass. Det är bra att det forskas kring sjukdomen men man hoppas ju det kan gå lite snabbare framåt!!

Svar: Strongt att jobba med det. Måste vara jobbigt det med. Beröra en så. Hatten av till alla som gör allt för dem som drabbats.
Nina

#4 - - Susanne:

Hej. Så fruktansvärt när man ser såna här program. Tur hon är en överlevare och så stark. Inte sett eller ens hört om detta innan. Men reagerade när jag läste att du med sett det. Ha en bra dag/ Susanne

#5 - - Emelie - Mamma till Malte:

Åh, det var helt "underbart" gripande, om man kan uttrycka sig så. Hon var så himla stark på nå sätt det var fint att se, men så tragiskt. Kan erkänna att det kom en och annan tår... Så himla go son hon hade också :) Man håller verkligen tummarna för denna tjej!!


sv. Tack <3