Diagnos...

Kom andfådd till dagis för att hämta Freja. Var en rosig snutta som jag hämtade upp. Hon blir alltid röd om kinderna när hon sovit. Hon var dock inte rödare än imorse. Så då försvann oron som jag hade bunkrat upp efter att ha talat med förskolan innan. Lät ju som om hon var riktigt röd, men som sagt var - ingen skillnad från morgonen. Tror dock att hon hade reagerat då hon kom utifrån och kom in i värme, som jag sa vid lämning. Att hon verkar reagera vid värme. Att det ser värre ut då. Vet inte heller om hon sov med fullt påklädd med, fastän jag sa det med. Ska prata lite närmre med förskolan om det i morgon. Tog det på telefon idag.
 
Kom iaf iväg till läkaren, så jag fick be om ursäkt för att jag varit i smått panik då jag ringt dem för andra gången. Jag sa att jag trodde det var mkt värre än på morgonen. Men dem var så trevliga så. Han sa på en gång att hon har fått nässelutslag. Han skratta då jag sa psoriasis. Jag sa, du förstår min förvirring. Hon har fått det i samband med viruset. Det som troligen gjorde henne hostig nån natt och slog ut magen på henne. Vart en reaktion iom det. Men vi skulle fortsätta med tavegyl/aerius och sen fick hon även kortison, så att det värsta skulle få en hjälp på traven. Vi kunde ringa honom när som helst med om det var något. Så det är ju skönt att få komma till nån som har hand om barn och som har hand om hud med. Känner mig mkt lugnare nu.
 
Ringde även vc på hemvägen och informerade om att hon hade fått en diagnos. Vart lite tyst i luren, men vad skulle hon säga - receptionisten ..


 
#1 - - Mia - Namnsmycken by Lagnöviken:

Skönt att ni äntligen kom till en bra läkare.

Har också en son som har utslag på armar och ben., men det har han haft i många år och aldrig lidit av det. Men nästa gång vi skall till bvc skall jag nog försöka få tid hos en läkare eller annat för att verkligen få rättsida med vad det är.

Ha det gott.
//Mia

Svar: Det var bara så mkt och skrämde upp oss alla. därför vi sökte akut såklart. men att det ska ta fyra läkare innan vi får rädd diagnos är ju nästan skrattretande. eller ja jag grät i måndags kan ja ju säga då dem kom med psoriasis med. idag känns det ju dock så mkt bättre. just för att vi fick en korrekt diagnos, korrekt medicinering och idag är det sååå mkt bättre!
tack för omtanken! hoppas det går bra med era utslag! be om en barn och hudläkare. har inga förhoppningar om resterande delen av vården :P
Nina

#2 - - Cissi :

Men så skönt att det inte var värre än så iaf! Hoppas hon slipper prickarna nu!

Svar: Jaa med tanke på alla förslag som dem la upp, så kunde det egentligen varit vad som helst. så skönt att det är så mkt bättre idag!
Nina

#3 - - Eva:

Skönt att hon har fått en diagnos och rätt behandling. Hoppas att det går bort på några dagar nudå.

Svar: Redan så mkt bättre idag. Nästan spårlöst borta!
Nina

#4 - - Fru P:

Stackars liten , hoppas verkligen hon blir pigg snart!!

#5 - - Sabina Pannwitz:

Hej!

Jobbigt för Freja :(
Tråkigt med nässelutslag men bra att det inte är något värre. Jag är själv också känslig och tar allergitabletter dagligen. Om jag har varit ute & kommer in i värme så blir det mycket värre. Bra att hon fick allergitabletter.

Hoppas hon mår bättre.

Kram

Svar: Tack Sabina.Vi fick rädd diagnos igår, så nu är hon redan bättre tack vare kortisonet. Men det är inte alls roligt då ingen kunde lista ut vad det var. Man visste inte om man skulle skratta eller gråta tillslut. Vart bara för mkt.

Tack för omtanken!
Nina