Logoped övningar..

Efter att Theo opererade sig så släppte en hel del av hans talsvårigheter. Dock så släppte ju aldrig det inlärda. Dvs, han lärde sig att prata på ett visst sätt och få sig förstådd - nu kan han säga dem här bokstäverna, men han går ändå tillbaka till det gamla mönstret. Nu såg inte logopeden detta som ett problem, inte egentligen vi heller. MEN då det kommer vissa tillfällen då vi inte hör vad han säger, så kanske det var bra att ändå börja lite smått. Då Theo sen tyckte att det här var super roligt, ja då fanns det ju inga tvivel på att vi ville köra på.

Theo har fått en liten bok. För varje gång vi är där så får han fler och fler övningar. Dem fokuserar mest på F och S. Han har blivit så sjukt duktig att säga F, riktigt bra faktiskt. Men då F hamnar mitt i ordet som hunden här uppe: Tuffe, då blir det jobbigare. Dock inte då det är Elefant. S har han alltid haft problem med och inte ens kunnat säga bokstaven, det kan han nu.

Övningarna har varit sjukt bra och han visar stolt upp sin bok. Han har hjälpt till att måla i boken. Ringa in, skriva, färglägga =) När han gjort en övning så får han klistermärken att sätta in. Vi har klistermärken hemma och som han fått från logopeden. Helt perfekt aktivitet för honom..
 
 
#1 - - Eva:

Vad skönt att det har släppt för honom och att han gör sådana framsteg.

Hos Oskar har vi märkt det omvända så vi måste ringa om en återbesökstid så att dom kan kolla om allt står rätt till. För vi förstår/hör inte alltid vad han säger längre vilket är väldigt trist.

Svar: ja ring å kika. skadar aldrig. dem är ju dessutom överlag så duktiga med barn. så det gynnar ju såklart honom om han får hjälp. kommer bli bra ska du se.
Nina

#2 - - Carola L:

min yngsta hade också väldigt svårt med S och F (kul att ha en syster som heter Sofia då ;-) ) och det lossnade inte förrän sommaren innan 6-års - men vi övade mycket - utan logoped dock eftersom jag inte var speciellt orolig att det inte skulle gå till sig. Sedan blir det ju svårare när de vant sig att prata på ett sätt också. Lycka till och kämpa på

Svar: nej det va inte nödvändigt att ha honom där. men han tycker det är roligt å vi sa att så länge han tycker det - så kör vi. gynnar ju honom mest. han är super nöjd och super stolt..
förstår att det var jobbigt med sofia. men som du säger. övning ger färdighet. handlar ju oftast om att bryta mönster som dem är vana vid. skönt å höra att det lossnade.. :D
Nina