Bittert..

Ja här kommer ett bittert inlägg! Långt!

Jag har faktiskt suttit och läst bloggar. Händer ju inte allt för ofta nu för tiden. Har kikat på bilder från Mammablogg galan och läst vad människor har att skriva om den. Å alla är så nöjda och glada. Tralla la tralla la.. Jag börjar undra om det bara är jag som känner som jag gör? Vart ska jag börja..

Kom till hotellet och jag knatade bara fram och sa, hej ja ska vara här idag och fick en biljett till halsen på en gång. Dem visste inte vem jag var, om ja hade hotellrum etc. Så vem som helst kunde väl gått in och sagt likadant. Mässan börjar och jag gillade lokalen super mkt. Jag brukade hålla till där på vero modas utförsäljningar, så jag var nästan hundra på att det skulle bli toppen! Det var ju så mkt bättre än förra årets trånga lokal. Detta var super. Det fanns en hel del utställare att prata med och kika på delar av deras sortiment och tävla hos en del. Fina priser.

Kl 13 så var det lunch. Fick för mig att det skulle vara trerätters - då jag vill minnas att bloggminglets och mammablogg galans menyer såg liknande ut. Men nu stod det iaf buffé (likaså på hemsidan, så ja minns nog fel) och kommer till lunchen. Där finns det en rätt att välja. Dvs ingen buffé. Maten var ok. Vatten & Bubbelvatten.

Det fanns inget som helst schema, så man hade inte en enda susning om när föredragen var, eller vilka dem var. Då vi frågade så hänvisades vi till lobbyn för schemat. Kommer dit och då hittar vi det först och främst inte, sen tillslut då vi väl gör det - ja då är det samma schema som står på internet. Dvs inget specifikt. Jag missade en del av föredragen och modevisningen. Vi frågade tillslut Mikaela om exakta tider, och då hämtade hon papper - så det sista missade vi iaf inte.

Det vart ingen fika på eftermiddagen. Så man skulle alltså klara sig från 13-20 eller köpa fika vid mässan. Gick att köpa en bulle och sen kaffe. Kaffet kändes ju väldans onödigt att slösa 20 kr på, då tassimo stod precis bredvid och gav bort kaffe/te. Inga mackor och ingen frukt. Hörde flera som klagade på att dem var hungriga. Jag hörde flera som var mindre nöjda med lunchen och jag hörde flera som var lika förvirrade som mig själv då det gäller tiderna i mässan.

Vid bubbelminglet så var det bättre förra året. Kändes som nån köpt en chipspåse och delat upp i små skålar, så ska det räcka till alla. Var ju super synd med vädret, för det var verkligen härligt förra året. Men det går ju inte att göra så mkt åt. Tyckte ändå att det var mysigt där vi var.

Middagen var en ren besvikelse. Förrätten kasta alla i sig för alla var så hungriga. Men den smakade knappt något och två ynkla ostkuber låg det i rätten. Oxfilén var super god och även stuvningen, men min potatis var torr och smaklös. Efterrätten var kanske värst. Den skulle smaka vanlij, men det kände jag inte - jag kände ägg. Sen tog den där konstiga sockerlagen över helt och urk. Nej det var inte gott. Men jordgubben satt fint! Såg att flera lämnade den oäten. Gillade dock att dem kom stup i kvarten och fyllde på med dricka.

Det vart för lång tid i mellan måltiderna och man vart helt sömnig. Sen efter den sliskiga efterrätten så höll man på att torka ut. Då kom inte en enda servetris. Så man var ju lagom uttorkad. Varmt var det ju där inne med.

Komikern som var där förra året var inte alls lika rolig i år. Jag tror inte att jag skrattade en gång. Det var inte många som skrattade heller. Kändes som om hon stod och plåga sig där uppe. (Det gör inget att hon va där igen, absolut inte. Men skämten var densamma och det tog kål på hela framträdet). Efter middagen spelades det musik. Bra musik, faktiskt. MEN det var så jäkla högt. Såg att det var några som tom stod och höll sig för öronen.

Något som jag speciellt tänkte på var att vid Bloggminglet så hade flera större bloggar fått skit för att dem inte hälsa på dem mindre etc. Något som jag inte märkte själv. Vet inte ens vilka dem stora var :S Men på mammablogg galan kändes det väldigt tydligt. Att det sedan var så att tex AFF fick två bokade bord för sig själva - kändes ännu mera konstigt. Kändes som VIP bord. Expressen var där och det var ju bara dem större som var med där med. Kändes lite som om det var deras gala. Nu tycker jag förvisso väldigt bra om Lotta (som jag pratat med flera ggr) och även Ulrika som jobbar för Aff. Så det är inte riktat till dem det här. Men det var mkt, dem kom tillsammans, dem satt tillsammans, dem gick tillsammans. Det var även dem som kammade hem dem flesta kategorierna. Tror att många kände av det.

Röstningen har ju alltid varit som den varit. Oavsett jury eller inte. Det går inte att komma ifrån. Kommer aldrig att finnas någon balans/"rättvisa" i det där.

Jag ställde mig även frågan, vill jag bli en som bloggar för AFF. Dem hade ju tävling om vem som skulle bli årets nya bloggare för dem. Pratade med Lotta och fick lite mer insyn i hur dem ser på det. Kände att jag skulle vilja blogga för dem, då jag tycker om dem (Lotta & Ulrika). Men efter middagen så kände jag bara, "Vill jag vara en av dem" och näe jag vill inte det. Det viktigaste med denna gala är ju att få träffa dem man bloggar med. Dvs man lär känna så jäkla mkt goa människor. Jag hade först tänkt att inte komma på årets gala, men då det var flera som skulle komma nu - som man inte har chansen att träffa annars, så kom jag. Och dem människorna gjorde min dag. Det är människor som pratar med mig på bloggen och även då man ses privat.

Jag har så svårt för det där, man kommenterar på bloggen, så får man inget svar, nån gång. Men då man ses då är det "kraaaaaaam". Jag vet inte, men det är något som får mig att känna mig falsk och inte tycka om mig själv för att jag låter det vara så med. I grund och botten så tycker jag inte alls illa om personen/personerna i fråga, snarare tvärtom. Men då man får så olika bemötanden hela tiden, så blir allt för "jobbigt". Orkar inte med "jobbigt" just nu.

Ja det här var ju en massa skit som mammablogg galan fick nu. Men jag tycker inte att det var så super bra. Däremot så vill jag påpeka att jag hade en väldigt rolig dag med mina bloggvänner. Och att jag tycker Mikaela som är en del av galans arrangörer är super trevlig. Hon vet vem man är, har kommenterat min blogg, pratar med en på galan. Är alltid super glad och försökte hjälpa oss så mkt hon kunde. Hon var även super mot Freja på söndagen och urgullig.

Detta är såklart inte allt som hände i lördags, finns en massa ljusglimtar med. Kommer såklart att skriva om det med tillsammans med foton från galan. Kände bara att jag skulle skriva av mig lite..

Mina fina kommentarer
Postat av: Madde

Skönt med ett helärligt blogginlägg om detta! :D

Puss.

Postat av: SoffiZ- Oliwer och Towas mamma :)

Jag håller med dig om en del saker, inte om en del.Ja det var verkligen tråkigt att vädret var så dåligt och att de tar in samma komiker två år på raken, det gör mig inget, men att hon kör SAMMA skämt, det var inte roligt.KRAMAR <3

2012-05-09 @ 16:29:05
URL: http://soffiz.blogg.se/
Postat av: Qicki

Håller med dig till viss del.

Jag har fått frågan vad som var bäst... bloggmingöet eller mamma blogg galan.

Ärlig så tycker jag att bliogg minglet var bättre, det kändes mer att man hann träffa & prata med mer folk, även om jag mötte 1 otrevlig.

MBG kändes mer vi som stor bloggare vi håller oss här & ni små bloggare ni får vara där.Kram

2012-05-09 @ 16:31:21
URL: http://qicki.blogspot.com
Postat av: Monia - mamma till Tuvalie

bra inlägg måste jag verkligen säga! Allt ska vara så tipptopp och fluffinuff jämt, BRA att nån skriver de sämre sakerna också och hur saker och ting egentligen gick till... :)

2012-05-09 @ 16:31:29
URL: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/
Postat av: Alfva

Det där låter ju ingen höjdare alls? Jag avstod ju i år just för att jag tyckte det var riktigt dålig planering förra året. Trevliga människor, god mat och trevligt - ja. Men jäkla dåligt planerat, alldeles för många detaljer som fattades. Tråkigt att det låter som att det var precis samma i år.. :( Sen är det ju klart att man inte kan göra så många människor nöjda med precis allt heller, men ändå.Jag tyckte AFF utmärkte sig redan förra året (de är ju faktiskt en av huvudsponsorerna med) med att de stack ut. Men jag gillar inte den elitistiska stilen som börjar växa fram..Kul att du vågar vara ärlig om vad du tycker!

2012-05-09 @ 17:29:20
URL: http://alfva.se
Postat av: Annelie- Mamma Till Fyra

Förstår precis hur du menar... Var inte riktigt som jag hoppats på i år. Man har nog för höga förväntningar.

Efter middan var jag och Victoria inte kvar läng då det, som du skrev, var så hög musik. Vi gick upp till rummet straxt före halv ett.

Så OM jag ska dit nästa år tar jag bara dagbiljett, för efterfesten var inget för mig. Kanske att man börjar bli för gammal ;)

Men såklart var det kul och trevligt också.Kram

2012-05-09 @ 17:44:11
URL: http://redtulip.blogg.se/
Postat av: ♥ En pojkmammas vardag ♥ Livet på torpet

Tråkigt att det blev så !! Och det där med nästan ingen mat ... jag skulle bli ett monster som har en "mat-och-sov-klocka" i mig ;)

Kram

2012-05-10 @ 09:18:20
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Sanna

Detta var intressant att läsa, då jag själv arrangerar Mammamingel 2012 tillsammans med Stephanie Rönning som går av stapeln i sommar den 30 juni-1 juli.Kram Sanna

2012-05-11 @ 13:10:11
URL: http://mammasvardag.se

Lämna gärna en kommentar

Vem är du?:
Här ofta?

E-mail:


Din söta blogg:


Skriv något skoj till mig: