Hallonpannacottapaj

INGREDIENSER

Pajdeg

12 st digestivekex



75 gram smält smör




Fyllning

3 st gelatinblad



3 dl vispgrädde



1 dl strösocker



 

250 gram hallon

200 gram philadelphiaost

färska bär, till garnering


TILLLAGNING:
8-10 bitar:
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.

(Jag tyckte dock att botten vart lite väl hård, så nästa gång funderar jag på att skippa smöret och bara ha rivna kex, men ja är inte säker. sjukt gott var det iaf - å nej jag förvarade inte denna paj i frysen alls).

 


 


#1 - - Beatrice, mamma till skrutten Robin - Tävlingar igång!:

Men gud så gott det såg ut!

#2 - - Nilma:

Ååh, mums vad gott! Ska ge mig på en LCHF-variant av den inom kort tänkte jag :)

#3 - - Sara - Mamma till Max 3 år:

Mmmm ser smaskigt ut =)

#4 - - Lisa:

sv: Okej, men det är bra att du säger det, så kan man tänka på det om man själv ska baka den! :)

#5 - - Therese:

Bottnen blev säkert så hård eftersom du haft den i frysen. Vilket egentligen är märkligt att den enligt recept ska vara där. För "vanlig" pannacotta har man ju i kylen och inte i frysen. Så det borde gå utmärkt, om inte bättre (för konsistens och hårdhet), att skippa frys och bara ha den i kylen. Testa det nästa gång! :)

Kram T