Polyper..

Innan jul kom Theos nya förskolelärare fram till mig. Eller hon är egentligen chefen. Hon pratade med mig om hur bra det går för Theo på förskolan och hur mkt hon tycker att han utvecklats under den här månaden som Theo varit hos dem. Av det hon sett. Är ju alltid väldigt skoj å höra.

Hon drog även upp mkt försiktigt om vi kikat på om Theo har polyper. Henns son hade nämligen det och hon tyckte att Theo lät likadant. Nasalt. Hon frågade om han snarkar och svettas ofta på nätterna och det gör han ju. Hon sa även att polyper hämnar språket och hon uppfattade det som om Theo inte kunde röra på munnen så som han vill göra, och då inte få fram och forma bokstäverna i munnen. VARFÖR HAR INTE BVC NÄMNT DETTA DÅ JAG TOG UPP DET MED DEM?

Vi fick iaf ett namn på en läkare som skulle vara super bra. Hon sa, det behöver ju inte vara det. Men det är ju bra för er att veta och då för oss. Om det inte är det så finns det ju andra möjligheter att hjälpa Theo att öva på språket.

Mannen ringde imorse och vi fick en tid sent i januari. Så får vi se om det är det då. Jag är så glad att Theo går på ett dagis där dem faktiskt bryr sig om honom. gör mig så jäkla varm inombords, nästan så att jag vill börja böla..

Å nu vart ja ännu mera sur på BVC som inte kan säga någe då ja sagt att han svettas mkt, snarkar och haft lite talsvårigheter (jag har nog inte sagt dem i den ordningen i samma sammanhang men ändå). Enda hon sa att dem skulle skicka honom till talpedagog?? Och då ville jag avvakta då han haft det jobbigt på dagis. Och han har ju kommit tillbaka mer och mer i språket sen han sluta där. Tack gode gud! Men är vissa bokstäver, nu då ja tänker på det. Att när han försöker å uttala det så låter han täppt. Inget jag reflektera över förut. Visste inte ens att dem kunde ha sånt där. Bra koll man har :P Men ja blir man inte informerad, så hur ska man veta?

Nu ska vi iaf kolla upp det, så jag har gått och väntat lääänge nu känns det som. Är nästan säker på att det är just det han har, så då blir väntan så lång.
#1 - - Cissi:

man kan ju inte veta och kunna allt bara för att man är mamma! Då är det bra att det finns fler vuxna som verkligen bryr sig! Så skönt att bytet blev så bra och att han har så hängivna, omtänksamma pedagoger! ;)

#2 - - Veronica - mamma till Denver:

bvc är inte bra alla gånger... vi skulle få en remiss till öra-näsa-halsavdelningen för sisådär 2 år sen, men det hände ju ingenting trots påminnelser... Skönt med en förskola som vill hjälpa! =)

#3 - - Emma:

Ja har en kompis , hennes dotter har samma problem. Hon låter alltid täpt och förkyld och är ofta alltid snorig men inte förkyld, så de ska kolla hennes polyper.



Är ju skönt ifall det "bara" är de som är felet så de kan utala orden ordentligt sen:)



#4 - - Nilma:

Åh, vad bra att förskolan tar upp det men skäms på BVC, riktigt dåligt ju!

Jag hade polyper när jag var liten, eller ja jag var 9 år när jag opererade bort dem :)