CitronCupcake med färska Hallon..

Ingredienser:
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
citronessens
citronskal

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. höll i citronessens + citronskalet eller fyll en smord och häll i muffinsformarna.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10–15 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt muffinsen svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

 

Glassyren, toppingen:
50g smör
1dl vispgrädde
350g florsocker
½tsk vaniljsocker

Hade även i lite citronessens där med för å få lite citronsmak. å så röd karamellfärg för att få den rosa.

Garnering: färskt hallon.

 

#1 - - Annelie- Mamma Till Fyra:

Tusan vad gott :P Och jag som ska hålla mig borta från sånt ;) Lockande :D Bara bita ihop!!



Haha... Ja, tänk om det var så lätt som att bara knäppa med fingrarna så var alla överflödiga kilon borta!! Skulle vara underbart ;)



Ha en bra dag!!

#2 - - Marre m.m.:

Haha, ja eller hur. Vi kör mjukis-style helt enkelt! ;)

Nej, det blir till att slita ut allt ur garderoben idag och försöka sätta ihop en outift eller två..blir spännande! ;)

#3 - - sofie:

oj oj vad gott detta båda lät och såg ut! mums!!

#4 - - Sofie, mamma till Teodor och Wilmer:

oj va gott det såg ut!