Mintchokladtårta med after eight

 

Mintchokladtårta med after eight


Super god! Lite väl beroendeframkallande!

Ingredienser:
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g margarin eller smör
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl. 180 g

Chokladglasyr:
  • 25 g margarin eller smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 20 plattor after eight

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.
  3. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna.
  4. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
  6. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
  7. Blanda matfett, grädde och after eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
  8. Bred glasyren jämnt över kakan.
  9. Servera den med skivade apelsiner.

Tips:

Baka tårtan långt i förväg, den blir saftigare och godare om den får stå till sig. MUMS!

 

 

#1 - - sara:

GUD så gott!!!! :)

#2 - - Emelie:

Men hjälp, dug så gott!!!!

Denna får du bjuda på om jag kommer förbi dig någongång :-D

#3 - - Helen:

Ooooojjj den måste jag bara baka, för den låter ju hur god som helst.



Kramar

#4 - - Anonym:

Mums...de där ser o låter jättegott :)

#5 - - Malin - mamma till Sam och Tim:

Gud vad god den såg ut! Jammie!!

#6 - - Fia:

Ååå så gott!