Kycklingschnitzel med rispilaff


INGREDIENSER KYCKLINGSCHNITZLAR:


700 g tunnskivad kycklingfilé (givetvis kan du skiva hela filéer själv om det inte finns färdigskivad)
100 g riven ost mozzarella
100 g panko (asiatiskt ströbröd) eller vanligt ströbrödört
salt och peppar
50 g smör

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 175 grader. Om du inte får tag i tunnskivad kycklingfilé så skivar du hela filéer på längden så det blir stora, platta skivor. Lägg kycklingskivorna på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och krydda dem med örtsalt och peppar. Strö mozzarellaosten på hälften av dem och lägg de övriga ovanpå. Häll ut panko eller ströbröd i en djup tallrik och vänd försiktigt kycklingschnitzlarna i det. Smält smör i en stekpanna och bryn schnitzlarna på båda sidor så de får fin färg. Lägg de färdigbrynta schnitzlarna på plåten, och fortsätt till alla fått färg. Ställ in plåten i ugnen och stek schnitzlarna i 10 minuter. Skär i en för säkerhets skull så att kycklingen är genomstekt.

INGREDIENSER RISPILAFF:

3 dl basmatiris
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 rödlök1 röd paprika
25 g smör
1 liten knippe persilja
salt och peppar


GÖR SÅ HÄR:

Koka riset i grönsaksbuljong. Hacka rödlök och paprika fint. Bryn hacket i smör i en kastrull så att grönsakerna blir mjuka. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan fint. Vänd ner alla grönsaker i riset när det är klart.

 

SERVERING:

crème fraiche gourmet getost,honung,rosmarin

Olja en liten skål invändigt och tryck ner rispilaffen i den. Stjälp sedan upp små torn eller halvmånar på tallrikar (beroende på hur din skål ser ut). Servera kycklingschnitzlarna bredvid och en klick med getostkrämen.