Inge vidare...

Usch idag går det inge vidare i matväg. Jag som skrytit med att jag faktiskt ätit! Alltså att jag får i mig mat. Kände mig nästan skyldig inne hos bm igår. Hon fråga va ja vägde och jag öppnade med att jag vägt mig tio ggr. Var på hon skratta och trodde väl säkerligen att jag skulle säga att jag gått upp 10kg. När jag då klämnde ut mig att jag gått ner så såg hon inte direkt impad ut. Jag sa att jag gått ner då ja mått som värst illa och kräkts men att nu har det gått jätte bra med maten.

 

Vi mätte magen, kolla blodtryck och lyssna på hjärtljud och det lät jätte bra och var i rätt mått etc. Så jag skulle inte oroa mig sa hon. Däremot mitt järn klagade hon på. Jag är inte chockad. Tyckte mig vara smått blå om läpparna i måndags faktiskt. Jag käkar ju järn, men tydligen inte tillräckligt. Så igår ställde jag mig för att göra min spenatsoppa. Sjuuukt god. Gick jätte bra att få i. Har dessutom ett lager kvar. Hon tyckte dock att jag skulle dricka blutsaft. Och jag sa att om hon inte vill att jag ska minska mer i vikt så ska hon inte rekommendera den till mig. Fyyyy farao så äckligt. Blodpudding.. gah kan inte tänka tanken just nu på det heller. Kanske kommer det där suget med det - gjorde det med theo iaf. Nån som har någe förslag på en god järnrik maträtt?

 

Imorse skämtade mannen och sa något i stil med, ja men det är inte jag som går ner i vikt å har en bebis i magen. Och direkt kände jag att jag måste försvara mig och säger, men jag äter!!!! Och mannen skratta och sa, jo tack det är väl det minsta man kan säga. Vräker är väl rätt. Mat hit å dit, semla hit å dit. Känns bara så känsligt med vikten. Jag är glad att ja inte gått upp så mkt. Men jag vet att det kommer. Hundra på det. Svällde ju upp som en boll sista tre veckorna med Theo och sen då ja amma ska vi inte ens prata om.. Så det kommer. Men å andra sidan får man ju se det som att man ligger ju på plussidan redan efter Theo. Ja gick ju aldrig ner dem kilona. Så ja tror att dem gör mkt till att ja inte gått upp så mkt. (ja min teori)..

 

Ja idag går det inte så bra med att äta som sagt. magen är helt uppblåst och jag känner mig så obekväm och orörlig. Frukosten var sjukt svår att få ner och nu när ja tänkte tanken av den super goda spenatsoppan så ville ja bara krypa under täcket å gömma mig. Så nu gav ja ett förslag med blåbärsyoghurt å banan i. Men urk va det smakar illa. Bananen fastnar nästan i halsen på mig. Iaf fått i mig halva, tänkte att jag skulle få i mig allt innan ja hämtar Theo från dagis. Sätta mig å slöa (lite mer) med ett par nya tidningar innan ja kilar "hurtigt" iväg å hämtar gosen.
#1 - - Pernilla:

Ska bli intressant och se om jag gått upp mycket nästa gång jag ska till BM, känns ej som gått upp jätte mycket men man vet ju aldrig....



Vi vill gärna veta könen, så hoppas de visar den bästa sidan till =)

#2 - - mamma till William:

God eftermiddag snäckan.

Här är det ok med mig..Men gumman nu är det som viktigast att äta..men jag vet hur jobbigt det kan vara när man mår illa..

Har med problem med mitt järnvärde så det får bli 2 järntabletter per dag och massa torkade aprikoser så vi får hoppas att det är bra värde när amn ska till läkaren nsäta gång.

Här slappar vi bara..skönt det med.Ha en skön eftermiddag.kramkram

#3 - - Pernilla:

MM vi är såå spännande och förväntansfulla inför morgondagen =)

#4 - - Elisabet:

Vad jobbigt med illamåendet, broccoli är ju gott och järnrikt, riktigt bra att äta lite lätt ångkokt om man har svårt att få i sig annat!

#5 - - Amanda:

Det är klart att det är lite känsligt det här med mat och vikt. Det känner jag med. Jag har inget emot att gå ner några kilon men att säga till barnmorskan (eller någon annan för den delen) att man gått ner och inte upp när man är gravid är inte kul. Genast får man onda ögat. Eller iaf KÄNNS det så.

Men precis som för dig så mättemagen bra och pyret verkar må bra där inne och det är ju huvudsaken. Man får göra så gott man kan helt enkelt. Kan ju liksom inte rå för att man mår illa.



Mitt besök hos bm idag gav inte så mycket. Mitt järnvärde är oförändrat och jag fick inga direkta svar om förlossning heller. Däremot en läkartid till på måndag. Mår ju så risigt nu så dom ska kolla upp mig ordentligt och aurora-sköterskan ville också ha en rekommendation från en till läkare angående förlossning för min del. Man ska också kolla huruvida jag öppnat mig något eftersom jag har sådana sammandragningar hela tiden. Efter det blir det nytt aurora-besök, glukosbelastning och också bm-besök den 28:e. DÅ hoppas jag att vi äntligen får veta något om förlossningen. det börjar ju faktiskt så smått att närma sig nu så man vill ju gärna veta. :)



Kramar

#6 - - sara:

Vi har vår examensceremoni nästa fredag. så då delar de ut betyg och så får vi skumpa och massa gott =) Ska bli riktigt härligt! Har börjat söka lite jobb, men först och främst kommer jag att satsa på konsten, har även en kollega här på jobbet som är inne på att vi ska samarbeta lite då hon planerar att starta eget företag.

Men måla och sälja tavlor först och främst och även utveckla min dalahäst idé, nappar inte IKEA så går jag någon annanstans, tror verkligen på den idén, dalahästar is the shit =)

Men självklart vore det nice att få ett jobb så fort som möjligt, speciellt nu när jag har en bra utbildning med många möjligheter till bra jobb, längtar galet mycket efter en fet lön, haha, är riktigt trött på fjuttigt CSN bidrag! Men inget är bestämt så jag tar det som det kommer helt enkelt =)

#7 - - Therese, Henry & Charlie:

Broccoli är ju järnrikt, och går ju variera i oändlighet... leverpastej är ju en av mina favoriter, jordgubbar med, gör någon smoothie med frysta jordgubbar! :)



Hoppas det blir bättre med maten snart!

kramar

#8 - - C-J:

Tjooo :) Det var inte igår :) Jag saknar "vem bär den bäst?" i din blogg :) :) :)

#9 - - Johanna:

Jag fatta det som Sverige är vidare till mellanrundan redan hur det än går imorgon :)

#10 - - Babydjungeln:

ja måede också jätte illa och min läckare tyckte jag sku äte något godis liknane. Så jag åt karen wullfs brownies - det gjorde att mit blodsuckar stabiliseret sig (de mätte det inte for lågt, men hans filosofi och jo mer man kräks des svåra är det att hålla maten i sig.



så massar av brownies och så kan man äte (och det smakar jätte bra :p)

#11 - - Veronica - mamma till Denver:

sv; ja, ungar och pippi alltså ;D men rorri är också en stoooor favorit här hemma! tråkigt nog så hinner vi bara med att titta på det nån helg ibland :P

ikvall har vi set på den där jäkla tecknade pippifilmen för säkert 342a gången! tror det börjar bli dags att köpa en ny pippifilm ;D och så försöker jag få honom att gilla disneyfilmer, lite variation måste jag ju få :D

#12 - - Annelie:

Läste på babycenter.com att kött, blodpudding, ärtor, bönor, gröna bladgrönsaker, aprikoser och berikade fullkornsprodukter ska innehålla mycket järn.



Ska troligtvis på lördag eller söndag bjuda mina föräldrar, min bror och hans familj på lite mat hade jag tänkt. Inget märkvärdigt, bara nått enkelt. Eller om det bara blir lite fika... Har inte bestämt mig... Men nått vill jag hitta på :)



Stoor Kraam

#13 - - Martina:

jobbigt att du mår så där vännen:( Men jag säger så här även om du går ner för du äter ju i alla fall, så är de ju inte bebisen som tar skada utan den tar ju allt de du kan få i dig tyvärr är de du som blir trötare mm..:/ jag mådde ju illa 9 månader med Cornelia åt mest blåbärssoppa och nyponsoppa genom hela gravididten men inte tog hon skadda och sf och de växte så:)



förstår att de är känsligt med vikten, tycker inte de är något att skämta åt.



Hoppas du kankse mår lite bättre snart

kram

#14 - - Linda Olsson:

Sv; ja de små är ju supersöta! Jag vill ja sånt jag också ;)

#15 - - Malin:

Jordgubbar och chokladbollar innehåller järn! Det frossade jag i när jag var gravid med tindra hehe :) och jag fick alltid svälja ner niferexen med c-vitaminberikad nyponsoppa. C-vitaminet gör nämligen så att kroppen tar upp järnet bättre :) hoppas att du kan få upp järnnivån! Finns Föresten en till drickgrej med järn i.. Den heter ferronol och finns på hälsokosten. Kanske kunde vart nått? Smakar inte riktigt lika illa som blutsaft även om det inte är gott!

#16 - - Veronbica - mamma till Theo och gravid med nummer 2:

Allt är bra här. Besöken hittills har visat bra. Har högt järnvärde, de som vi kollar extra är blodtrycket. Hade högt mot slutet med Theo - då var jag hos BM en gång i veckan och fick åka flera gånger till antenatalen för att kolla så allt var bra. CTG kurvor och ultraljud m.m. Så vi får se vad nästa besök visar som är i mitten på feb.

Börjar bli trött i ländryggen då jag jobbat lång dag eller haft extra mycket på jobbet. Men annars inget...