Matproblem?

Usch denna ständiga matfråga. Det är ju helt sjukt va jobbigt det kan vara? Nu sedan en månad tillbaka, så har vi börjat köra på matlistor. Vi åker och storhandlar varannan vecka. Så köpte vi hem allt vi behöver. Självfallet så får man ju gå å köpa lite mjölk å så. Vi har testat en massa nya recept. Skönt att inte bara köra samma hela tiden. Nu har vi inte smakat på all mat här under som vi ska laga, så vi får väl se hur det smakar. Går iaf enkelt och snabbt och göra och kanon att veta vad vi ska käka! Hur gör ni med eran mat? Har ni veckoplanering?

 

Denna vecka ser vår mat ut såhär (började förra fre till nu på sön):

 

Fredag: Tacos

Lördag: Korv med bröd (lätt mat pga kalaset)

 

Söndag: Tacogryta med guacamole och nachos (perfekt å göra på rester)

http://www.ica.se/Recept/tacogryta-med-guacamole-nachos-714371/

 

Måndag: Falukorv i ugn med potatiskross

http://www.ica.se/Recept/falukorv-i-ugn-med-potatiskross-714317/

 

Tisdag: Ljummen höstsallad med myntadressing (bytte dock ut linser mot kyckling)

http://www.ica.se/Recept/ljummen-hostsallad-med-myntadressing-714314/

Onsdag: Spenatsoppa

http://deliciously.se/2010/august/spenatsoppa.html

 

Torsdag: Pannkaka (önskemål av Theo)

 

Fredag: Kötfärsjärpar med tomatsås och farfalle

http://www.ica.se/Recept/kottfarsjarpar-med-tomatsas-och-farfalle-714318/


Lördag: Fransk fläskgryta med senapssting

http://www.ica.se/Recept/fransk-flaskgryta-med-senapssting-714312/


Söndag: Fetaostbiffar med potatis i ugn och nån kall sås gjord på creme fraiche

 

 

#1 - - Veronica - mamma till Denver:

ja, leksakstillverkarna vet ju var de kan dra in pengar iallafall... Det jag blir mest irriterad över är att jag inte kan hitta de bilar denver helst vill ha, någonstans! =/

#2 - - sara:

Vi kör en storhandling en gång i månaden, men självklart köper vi till mjölk, bröd, frukt och grönsaker. Eftersom jag lagar all mat och nu är så van vid vad vi köper varje månad så flyter det på bra varje dag. Jag planerar en dag i förväg vad jag ska laga. Har ett stort antal rätter som jag vet att vi alla tycker om och ibland slänger jag bara ihop något nytt. Himla skönt att Leo älskar typ allt och det samma gäller Fredrik.

#3 - - Veronica - mamma till Theo och Tim:

Vi försöker göra matlistor varje vecka...

#4 - - Emma:

vi hade veckor planering ett tag , men jag tyckte nästan de blev dyrare då. så nu storhandlar vi de mäesta en gång i månaden o sen får man småhandla mjölk o sånt som behövs då o då och kanske ingridienser till maten man är sugen på att göra. men oftast har man bas grejjorna hemma ju:)

#5 - - Veronica - mamma till Denver:

vi började med att skriva matlistor här hemma, men den här veckan blev det inte gjort... det är jobbigt, jag vet aldrig vad jag ska laga för mat >_<

#6 - - Alfva - i preggoland!:

Vi började köra samma variant nu, handla för 2 veckor i taget och försöka klara oss på det. Men jisses, ändå står jag där och är halvt handfallen när maten ska lagas. Står ju still i skallen!

Men man märker ju fort att det sparas in en del (eh en del??!) pengar... ;)

#7 - - Anna:

Jag storhandlade tidigare en gång i veckan. Nu har jag varit slö på att skriva matlistor annars är det så himla smidigt. Ska börja snart igen eftersom min minsta herre inte vill äta annat än hemlagat så då tänkte jag att jag ska lägga undan lite till honom av det vi äter men då gäller det ju att det fungerar med den mat vi äter.